Diversos diputats del Parlament britànic han entrat una moció contra la decisió de la Junta Electoral espanyola de censurar el llaç groc que penjava a la façana de la delegació catalana a Londres.

La iniciativa ha estat impulsada pel diputat laborista Lloyd Russell-Moyle, Alison Thewliss (SNP), Hywel Williams (Plaid Cymru) i Ben Lake (Plaid Cymru).

"Aquesta cambra pren nota amb desconcert de la decisió de la Junta Electoral espanyola, òrgan encarregat de la celebració de les pròximes eleccions generals espanyoles, d'ordenar la retirada d'un llaç groc del balcó de la delegació catalana al Regne Unit al centre de Londres, quan és el llaç groc el símbol de la solidaritat amb els presos polítics catalans", assenyala.

"Aquesta cambra es pregunta de quina manera podria influir en els votants espanyols aquesta mostra. I expressa també preocupació pel fet que dos membres de la Junta Electoral siguin també jutges del Tribunal Suprem que estan jutjant 12 dirigents catalans acusats de rebel·lió i sedició en relació amb el referèndum sobre la independència celebrat l'octubre del 2017. I observa que, si bé els dos jutges es van abstenir en la votació per prohibir el símbol, van assistir a la reunió, i van tornar després a la represa del judici, diversos acusats del qual són ara candidats en aquesta elecció", afegeix.

La moció està ara pendent de rebre suports.