L’aturada de l’activitat política a l’estat espanyol és a les portes amb l'arribada de l'agost. Les Corts ja estan de vacances i l’executiu ho farà la setmana vinent. Vacances per carregar piles de cara al curs polític que s’encetarà al setembre amb la mirada posada en el 2023, any d'eleccions municipals, autonòmiques... i també espanyoles. La maquinària dels dos partits majoritaris ja està en marxa. Pedro Sánchez ha engegat una profunda remodelació de l’executiva del partit per afrontar el nou cicle electoral, en el qual PP surt engallit amb l’aclaparadora victòria a Andalusia i unes enquestes que el donen, per primera vegada en anys, guanyador per davant del PSOE. Davant d’aquest context, res millor que rescatar un tema que als populars sempre els ha donat vots: la llengua. Així el flamant president del PP, Alberto Núñez-Feijoo, amb el suport incondicional d’El Mundo, proclama a tota portada que ell seguirà sent el salvapàtries de l’espanyol.

 “L’espanyol no serà una llengua estrangera a Catalunya”, assegura Alberto Núñez-Feijoo. El líder del PP no té les barroeres maneres del seu antecessor, Pablo Casado, però la càrrega de profunditat del seu missatge no enganya. Tot segueix igual al PP, com ho demostra el recurs d’inconstitucionalitat presentat aquest divendres contra la llei i el decret sobre l’ensenyament de les llengües a Catalunya, que supera la sentència del 25% de castellà a les aules. Feijoo, el defensor del “bilingüisme cordial”, torna a fer de la llengua una arma llancívola, sabedor que falta a la veritat de la realitat lingüística de Catalunya. Una arma que també aprofita per carregar contra Pedro Sánchez, a qui acusa de negociar amb el Govern incomplir la sentència del TSJC. Tot s’hi val per un grapat de vots si t’acosta a la Moncloa.

La recessió que no veu la ministra Montero

De l’entrevista del líder de l’oposició a la de la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que des de les pàgines de La Vanguardia surt en defensa dels impostos que preveu aplicar el govern espanyol als bancs i les elèctriques. “No es va en contra de ningú, es demana un esforç als que més tenen”, sosté en resposta a les crítiques del sector, que han rebutjat uns impostos que no descarten dur als tribunals. La ministra va més enllà i intenta calmar a aquells que vaticinen una tardor calenta. Segons Montero, no hi ha en l’horitzó “cap indici que la profecia de la recessió econòmica es pugui complir”. Esperem que el govern de Pedro Sánchez no repeteixi l’error comès en el seu dia per Zapatero que no va veure, o no va voler veure, el que li venia a sobre el 2008. A l’altra banda de l’Atlàntic, si més no, ja es troben en recessió tècnica. Què li preguntin a Joe Biden.

I enmig de tot plegat, El Periódico ens fa un recorregut pels països fronterers amb Rússia i pren la temperatura de la por a una possible invasió quan es compleixen sis mesos de la guerra a Ucraïna. Ja més a prop, l’Ara i El Punt Avui posen el focus a l’estat dels pantans a Catalunya i l’alerta per la sequera. Avui al quiosc hi trobem de tot.

Portada El Mundo
Portada El Mundo
Portada La Vanguardia
Portada La Vanguardia
Portada El Periódico
Portada El Periódico
Portada El Punt Avui
Portada El Punt Avui
Portada Ara
Portada Ara
Portada ABC
Portada ABC
Portada La Razón
Portada La Razón
$RJW6X33
Portada El País