La reforma del delicte de sedició és un tema que s'arrossega de fa dies davant una situació que no té pinta de resoldre’s aviat. Tant és així que aquest diumenge dos diaris ens ofereixen les dues cares de com tractar el delicte, i sorprenentment, tots dos són de la mateixa corda, ‘El Mundo’ i ‘La Razón’, i encara un tercer diari, ‘El País’, que ofereix totes dues versions confrontades. Les negociacions, els trencaments, les opcions i les solucions davant un tema que s’embolica més amb l’eterna reforma del Consell General del Poder Judicial són una tònica en un quiosc on, curiosament i per ser diumenge, no hi ha gairebé entrevistes. Això sí, també hi ha lloc per a l’acte conjunt de Pedro Sánchez i Felipe González i, evidentment, per a la tragèdia de Seül.

elmundo
'El Mundo'

Com dèiem, ‘El Mundo’ treu en portada el delicte de sedició, però ho fa des del vessant del Partit Popular i justificant els últims moviments d’aquest partit: ‘Feijóo calma l’agitació al PP per la “trampa” de la sedició’, tot afegint que ‘Génova assegura que la ruptura té “un 90% de suport al partit entre els magistrats i juristes conservadors”' i que 'El cop de porta a Sánchez provoca alleujament al PP i evita al nou president la seva primera gran crisi interna'. A més, aquest diari també té un espai per recordar que ‘González evoca a Alfonso Guerra’ i per parlar de ‘La marxa triomfal de les tropes ucraïneses sobre la terra cremada de Kherson’.

larazon.750
'La Razón'

Pel que fa a ‘La Razón’, el tema de la sedició es tracta a partir d’una entrevista al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que assegura que “La reforma del delicte de sedició es podria haver avançat ja”. Dos literals més del president del País Valencià destacats són: “En el tema català estem millor que estàvem i encara hem de seguir buscant aquest pont” i “El que està fent el PP amb el CGPJ és una indecència institucional”. A la mateixa portada també es recorda que ‘Sánchez es presenta ara com l’hereu de González’.

elpais
'El País'

Al seu torn, ‘El País’ prefereix confrontar les dues versions amb aquest doble titular: ‘Feijóo: “Amb la sedició, no puc seguir” Sánchez: “No accepto xantatges”’. Tot seguit, aquest diari assenyala que ha fet una reconstrucció dels 'dies de vertigen en els que va saltar pels aires el pacte entre el govern espanyol i el PP per desbloquejar l’òrgan de govern dels jutges'.

abc
'ABC'

Quant a l’‘ABC’, aquest diumenge juga en una altra lliga, tot dedicant la portada a la guerra a Ucraïna: ‘Encastat al front de Kherson’, i a banda revela que ‘El govern espanyol oculta al Congrés documentació rellevant per a la tramitació de la ‘llei trans’. 

elpunt avui.750
'El Punt Avui'
ara.750
'Ara'
el periodico
'El Periódico'
La Vanguardia
La Vanguardia

Finalment, pel que fa als diaris catalans, ‘El Punt Avui’ obre amb una entrevista al conseller de Territori, Juli Fernández: “Ara no hi haurà soroll al govern”; ‘La Vanguardia’ assenyala que ‘González fa costat a Sánchez i exigeix al PP el desbloqueig del CGPJ’; l’‘Ara’ es pregunta si ‘¿Es pot viure 24 hores en català?’ i ‘El Periódico’ afirma que ‘Coldplay dona ales a les gires sostenibles’.