Les portades d'aquest diumenge arriben als quioscos amb els llums d'alarma i les sirenes a tot volum. Una paraula que aquests últims dies havia perdut protagonisme a les primeres pàgines de diaris i informatius torna, i ho fa més a prop que mai: coronavirus.

Les dues persones mortes al nord d'Itàlia i el ràpid contagi de desenes més són el tema que centra la majoria de premsa, tant de Madrid com de Catalunya. El País li dedica titular i foto principal, on apareix el govern de Giuseppe Conte amb cara de pomes agres.

L'ABC opta per una imatge més explícita d'un pacient sent carregat a una ambulància per infermers amb monos i mascaretes. El rotatiu aposta tant pel tema que ha enviat periodistes a l'epicentre del focus d'Itàlia. Aquesta notícia, a pàgina sencera, només comparteix espai amb una petita publicitat del dossier setmanal que no fa més que afegir més llenya a l'alarmisme general: coronavirus i "els altres mals de la pandèmia". El Mundo explica les "mesures excepcionals" que s'estan aplicant a Itàlia, il·lustrant-ho amb la imatge d'un home amb mascareta i un rosari en primer pla.

Per últim, La Razón és l'únic mitjà que no dedica l'espai principal al coronavirus, sinó que ho deixa com a element secundari a la columna dreta. El protagonisme se l'emporta una gran imatge de Teodoro García Egea amb el titular "El projecte de coalició està per sobre de les persones".

Doncs això sembla. La coalició PP+Cs està "per sobre de les persones" i, a criteri dels portadistes de La Razón, també està per sobre d'una alarma global que ja ha deixat milers de morts.

elpais

 

abc

 

elmundo

 

larazon.750

 

elperiodico.750

 

lavanguardia.750

 

ara.750

elpunt girona.750 23-2-20