Aquest dijous no esperis res de les portades impreses. Cap ni una te'n compensa el preu. No n’hi ha ni una que valgui ni el pes del paper en què s’han imprés. Quan en una portada llegeixes un títol que parla d’un futurible, deixa de llegirla. Que si Europa es llança a contrarestar la Xina (La Vanguardia), que si la taula de diàleg es reunirà al gener (La Razón), que si ERC i el PSOE discuteixen com arranjar el desori de la llei de l’audiovisual (Ara, El Punt Avui), etcètera. Pronòstics i profecies fan de mal titular. Perquè, per definició, les notícies són esdeveniments i fets que han passat i no previsions del que passarà. El País publica, potser, la més simpàtica de les portades amb un títol on es diu que la Unió Europea “anima el debat” sobre la vacunació obligatòria, com si es tractés d’un club de discussions universitari, els tràfecs del qual no tindran cap conseqüència. Estem en bones mans.

El Mundo havia de buscar alguna raó per tirar fang contra el govern espanyol i l'ha trobat, almenys en aparença, perquè sembla que ha censurat alguna cosa d’unes actes de les comunitats autònomes sobre no-sé-què. No s’entén gairebé res, però pel que sembla, es veu que aquest cop les autonomies tenen raó. És curiós llegir això al diari que més gresca munta en favor que el govern central agafi totes les competències sanitàries i deixi les autonomies a zero. Ja se sap, aquells titulars queixosos d'“una sola malaltia, disset règims sanitaris diferents”, una cosa que els inquieta tantíssim.

Rajoy, Casado i Díaz Ayuso

Tant aquest diari com els seus companys del Trio de la Benzina —i La Vanguardia— publiquen en portada la foto del retrobament de Mariano Rajoy amb els capitostos del Partit Popular. La millor imatge és de La Razón, perquè sembla que Pablo Casado, el president del partit, està esbroncant Isabel Díaz Ayuso, la líder rebel i presidenta de la Comunitat de Madrid.

LV

La Vanguardia, portada

EPC

El Periódico, portada

EPA

El Punt Avui, portada

ARA

Ara, portada

EP

El País, portada

EM

El Mundo, portada

ABC

ABC, portada

LR

La Razón, portada