Les portades de la premsa impresa d'aquest dilluns obren gairebé totes amb el referèndum d'autodeterminació celebrat aquest 1 d'octubre. Es poden dividir en dos grups: Les que es concentren a explicar la violència desfermada per l'Estat espanyol amb la policia i la Guàrdia Civil contra els votants, i les que procuren concentrar-se en el fracàs del referèndum, la seva inexistència, la seva il·legalitat o tot alhora. Les primeres corresponen a la premsa internacional i les segones a la premsa espanyola.

Ni uns ni altres diaris s'han esperat a conèixer els resultats i han hagut de triar l'argument de les seves primeres ememtent un judici més polític que de fets.

Entre els diaris catalans, La Vanguardia fa una portada que sembla més de diari estranger. L'Ara fa un mig-mig amb un d'aquells titulars que no titula i ho deixa tot a les emocions del lector. El Periódico titula Insurrección, amb una foto de la policia apallissant un votant que té el seu propi títol, més petit: Represión intolerable:

Val a destacar entre les portades espanyoles la del tabloide monàrquic i nacionalista ABC, que deixa escapar un aire de tristesa o un perfum de fracàs en reconèixer que Espanya n'ha sortit malmesa. Un moment de debilitat? La resta del diaris de paper madrilenys manté l'actitud de "firmeza" tan "hidalga" com sempre, amb els seus "traïdors" (els Mossos d'Esquadra), el seu Estat de dret i tota la resta d'elements amb que el govern espanyol ve fabricant el relat del referèndum inexistent (en el que han acabat votant més de dos milions de persones), etcètera. En el fons tots ells fan la mateixa portada:

Les portades de la premsa estrangera es fixen en la repressió. Certament, tots acaben fent la mateixa portada, però almenys es tracta de fets comprovables i no en interpretacions, que és una mania que té el periodisme que fa periodisme. Val la pena notar en que, entre els diaris britànics s'han posat d'acord amb triar la mateixa fotografia, editada diversament. Atenció al Financial Times i el Frankfurter Allgemeine Zeitung, diaris on és millor no apostar quan serà la propera vegada que Catalunya ocupar la part noble de la portada: