La trobada entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez i el seu homòleg dels Estats Units, Joe Biden, va ser anunciada dijous per la Moncloa gairebé com una reunió de primer ordre. La realitat, però, va ser una altra: un passeig d’uns vint metres durant no més de mig minut, un primer contacte que per molt que el govern espanyol intenti vendre com un èxit geoestratègic, ha quedat més aviat com un fiasco que, en tot cas, posa Espanya al seu lloc en l’anomenat concert de les nacions.

 

I davant una seqüència tan llaminera, els diaris d’avui en treuen tot el suc possible, en especial aquells que són contraris a la línia governamental del PSOE, en un moment en què els indults tenen l’Espanya eterna dividida, com sempre, entre els bons espanyols i l’anti-Espanya.

No és d’estranyar, doncs, que la fotografia del Sánchez-Biden ocupi avui espai preferent en gairebé totes les portades —El Punt Avui n'és l’excepció, cosa que per altra banda no ens és gens estranya—, i que en la majoria de casos sigui per ridiculitzar Pedro Sánchez.

ABC 15 juny

Qui treu més suc de tot plegat és l’ABC, que ofereix a la primera plana una seqüència del passeig amb sis fotos, és a dir, pràcticament totes les imatges possibles de la trobada, acompanyades del títol Mig minut amb Biden. Evidentment, la voluntat d’aquest diari és deixar patent el ridícul de Pedro Sánchez, i així ho aclareix al subtítol: Moncloa converteix un breu recorregut camí de la foto oficial a Brussel·les en una trobada acordada entre Sánchez i el mandatari dels EUA.

MUNDO 15 juny

Del mateix to és El Mundo, que acompanya la fotografia de la trobada amb el títol 30 segons per un passadís, tot afegint que Moncloa ven com una trobada bilateral Sánchez-Biden una caminada d’uns pocs metres rere la foto de família de l’OTAN a Brussel·les.

larazon

Tampoc no es queda curt La Razón, que titula La “cimera” de Sánchez i Biden: 50 segons de passeig i Les expectatives sembrades per la Moncloa se salden amb una “breu conversa” de passadís a Brussel·les.

PAIS 15 juny

Fins i tot El País no té més remei que rendir-se a l’evidència, encara que ho vengui com una simple fotonotícia i amb un titular que no taqui gaire: La trobada Biden-Sánchez, una conversa de passadís.

PERIODICO 15 juny

LV 15 juny

ARA 15 juny

AVUI 15 juny

Els diaris editats a Catalunya segueixen la mateixa tònica amb els següents titulars: Menys d’un minut junts a El Periódico; La cita Biden-Sánchez es queda en xerrada fugaç a La Vanguardia i Una ‘reunió’ amb Biden de 30 segons a l’Ara. Per la seva banda, El Punt Avui no treu foto de la trobada, però sí que hi dedica un titular menor: La “reunió” entre Biden i Sánchez dura mig minut.

 

Imatge principal: La 'cimera geoestratègica' entre Sánchez i Biden, vista i no vista / Efe/Pool OTAN