Al ministre d’Exteriors en funcions, Josep Borrell, aquests dies se li gira feina. Si part de la seva activitat diplomàtica la destina a contrarestar l’acció de l’independentisme, ara la crisi veneçolana entra inesperadament a la seva agenda. Aquesta crisi ocupa i preocupa molt els diaris de Madrid (i algun d’aquí) i els permet deixar per a un altre dia la ressaca del 28-M i obviar la celebració del Primer de Maig.

L’ABC continua fent de Juan Guaidó un heroi i li torna a dedicar la seva portada pòster. Tant se val si ha fracassat l’operació Llibertat, pactada amb els EUA, en l'intent de derrocar Nicolás Maduro fent servir precisament l’exèrcit. El Mundo opta per posar l’accent en el paper “clau” d'Espanya, amb majúscules, per resoldre la crisi veneçolana, i La Razón va més enllà quan assegura que Espanya ja negocia la transició amb el chavisme.

I el Primer de Maig? I els milers de treballadors que ahir van sortir al carrer per reivindicar la derogació de la reforma laboral i millores laborals? Doncs gairebé ni rastre a la premsa de la capital de l’Estat, que sembla que ha aprofitat el seu llarg pont de maig per deixar per a un altre dia el que hauria de preocupar: la investidura i la formació d’un nou govern. Sembla que aquestes qüestions es quedaran en un segon pla d'aquí al 26-M, atès que, tant si es vol com no, continuem en campanya —encara que ja hagin passat les generals—, i mentre que hi ha qui no vol sentir a parlar de pactes per no comprometre la seva campanya, d'altres volen amagar descaradament la seva patacada electoral. Sánchez continua amb la cançó que vol mirar de governar en solitari mentre fa cas omís de les demandes d’Iglesias, a qui ofereix un pacte programàtic. Casado i Rivera estan de pont.

ABC 2 MAIG

RAZON 2 MAIG

MUNDO 2 MAIG

PAIS 2 MAIG

L’esport té un espai destacat a les portades d'avui, i altra vegada estem en dos mons paral·lels. A la premsa d’aquí Messi és el protagonista indiscutible amb la gesta aconseguida al Camp Nou. A la premsa de Madrid el madridista ara al Porto lker Casillas és el protagonista (feliçment recuperat d’un infart de miocardi), i de la victòria del Barça hi ha qui ni tan sols en parla. Vaja, que la Champions ja s’ha acabat per a alguns.EP 2 MAIG

VANGUARDIA 2 MAIG

ARA 2 MAIG