L'anomenada trama Mediador és la gran protagonista dels titulars de la darrera setmana. El cas Mediador és una trama de presumptes suborns i extorsions d'empresaris i polítics canaris que ha provocat la dimissió de l'exdiputat del PSOE Juan Bernardo Fuentes Curbelo. Alguns mitjans comparen aquest cas amb el Qatargate, la trama de corrupció que esquitxa el Parlament Europeu per vendre una bona imatge de Qatar a Brussel·les on s'haurien pagat important sumes de diners i regals a diputats i assessors europeus per parlar bé del país. Doncs bé, precisament a Europa és on va a parar ara el cas Mediador. Segons l'ABC, la trama canària ja ha arribat a la Comissió Europea on la presidenta del comitè de control pressupostari, Monika Hihlmeier, ja estaria informada del cas i dels primers indicis de connexions amb els fons europeus. El diari també porta aquest diumenge un reportatge sobre l'"odissea" viscuda per una espanyola que va estar cinc mesos en una presó iraniana "tement ser acusada de ser una espia".

ABC
ABC

L'anunci de Pedro Sánchez d'aquest dissabte sobre la paritat és un dels temes més destacats de l'edició d'aquest diumenge a El País. El president del govern espanyol va assegurar que el Consell de Ministres de dimarts vinent aprovarà una llei de representativitat paritària entre homes i dones a tots els centres de decisió. Ho va dir durant l'acte que el PSOE va celebrar per a commemorar el 8-M, on va indicar que es tracta de "fer justícia" perquè "si les dones representen la meitat de la societat, la meitat del poder econòmic i polític ha de ser seu". Preocupació al diari per l'augment del preu de la cistella de la compra: "Europa, impotent davant una cistella de la compra disparada".

El País
El País

El Mundo també es decanta pel cas Mediador i afirma que la policia espanyola està investigant més suborns i corrupteles relacionades amb la trama. El rotatiu ha pogut saber que la policia espanyola investigarà els sopars en els que van participar diputats socialistes convocats pel Tito Berni, Juan Bernardo Fuentes, i per el Mediador, Antonio Navarro Taroconte. La policita vol determinar si d'aquestes trobades en sortien contractes amb diputacions o ajuntaments tal com va assegurar el Mediador en una entrevista amb aquest diari. El diari aprofita també per carregar contra l'anunci de la paritat de Sánchez i l'acusa de fer-lo servir per "tapar el nyap del 'sí és sí"

El Mundo
El Mundo

La Razón enfonsa Pedro Sánchez per la trama Mediador i per l'embolic amb els seus socis de Podemos per la llei del 'només sí és sí'. El rotatiu assegura que aquests dos escàndols estan fent que els socialistes caiguin a les enquestes davant els comicis que se celebren aquest 2023. Precisament aquest dijous, diversos diputats del PSOE van indicar que preparaven querelles per defensar-se davant d'informacions que els vinculen amb el cas Mediador, que esquitxa un exdiputat socialista al Congrés. Fonts del partit van explicar que el grup parlamentari "ja els està assistint en els procediments judicials que cadascun d'ells està engegant en aquests moments contra aquells que els vinculen amb fets que en absolut s'han produït".

La Razón
La Razón

La Vanguardia ja es prepara per aquest dimecres que ve, 8-M, i destaca l'anunci del president espanyol sobre la paritat. La mesura establirà paritat entre els ministres i les ministres, però també als consells d'administració de grans empreses, a les juntes de govern dels col·legis professionals i als jurats de reconeixement públic. A més, recollirà la implantació de llistes cremallera a la llei electoral amb alternança total. El diari porta entrevistes a les que considera "les dones de l'any", entre les quals hi ha la vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, i la jugadora del Barça Aitana Bonmatí.

La Vanguardia
La Vanguardia

El Periódico presenta un reportatge sobre l'"assetjament laboral" i subratlla que els homes pateixen tres vegades menys de situacions d'assetjament a la feina per part dels caps o dels companys, segons un estudi realitzat per la Unió Europea. Per sectors, les dones que es dediquen al món de la sanitat, són les més susceptibles de patir algun tipus d'assetjament sexual mentre treballen. L'estudi es basa en la European Working Conditions Telephone Survey, un sondeig elaborat en base a 70.000 entrevistes a persones de 36 països d'Europa, que conclou la vulnerabilitat de les dones davant l'assetjament als llocs de feina. A més, apunta que com més jove és la dona, més possibilitats té de patir assetjament a la feina. 

El Periódico
El Periódico

El diari Ara obre l'edició d'aquest diumenge amb un reportatge sobre la Menopausa il·lustrat per Paula Bonet. Precisament aquest divendres, l’Audiència de Barcelona va obligar a tornar a redactar la sentència contra l’assetjador de l'artista Paula Bonet en considerar que no està “suficientment motivat” l’internament psiquiàtric en comptes de la presó. L’òrgan judicial ha estimat el recurs de la fiscalia, i li ha donat la raó en el fet que la sentència va caure en un error en la valoració de la prova, en considerar que no es pot aplicar cap atenuant o eximent per alteració psíquica, ja que les pericials psiquiàtriques no ho avalen.

Ara
Ara

Finalment, El Punt Avui es fixa en com és sortir de l'armari en entorns rurals i assegura que el col·lectiu LGTBIQ+ treballa pels qui en són membres i viuen en pobles petits, on aquestes orientacions sexuals es porten amb més discreció que a les grans ciutats. Espai a la portada per la dona més gran del planeta, la Maria Branyas, que aquest dissabte va fer 116 anys. En un missatge al compte de Twitter Super Àvia Catalana, que gestiona la seva família, Branyas citava el poeta i periodista txec Jaroslav Seifert, que també és Premi Nobel de Literatura: "He hagut d'arribar a edat avançada per aprendre a estimar el silenci... En el silenci apareixen senyals emocionants i a les cruïlles de la memòria detectes noms que el temps pretenia ofegar".  

El Punt Avui
El Punt Avui