La Fiscalia Anticorrupció s'ha oposat al fet que es dugui a terme un escorcoll al despatx de l'exdiputat socialista Juan Bernardo Fuentes Curbelo, àlies Tito Berni, al Congrés, tal com reclamava la policia, però sí que ha donat suport a confiscar els seus dispositius electrònics per analitzar-los, en el marc de les indagacions pel cas Mediador. En un escrit, al qual ha tingut accés Europa Press, el fiscal Jaime Serrano-Jover ha respost a la petició formulada per la Unitat de Delictes Tecnològics de la Policia Nacional a la titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Santa Cruz de Tenerife, Ángeles Lorenzo Càceres, per a "l'accés sense restriccions i de manera exclusiva al despatx del Congrés dels Diputats assignat a l'investigat".

"Valorant l'article 66.3 de la Constitució espanyola, que preveu que les Corts Generals són inviolables, el Ministeri Públic no es pot pronunciar a favor del que sol·licita l'ofici precedent", ha argumentat la Fiscalia Anticorrupció. Tot i això, "amb l'objectiu de donar compliment a la finalitat perseguida per la instrucció", proposa "dirigir ofici a la Secretaria General del Congrés dels Diputats" perquè autoritzi l'accés policial, "amb les previsions i prevencions que considerin oportunes", perquè intervinguin els terminals informàtics o aparells d'emmagatzematge de dades i informació, documents o altres efectes de l'investigat.

Dona suport així mateix al fet que, "una vegada que els equips informàtics estiguin en poder dels agents actuants", es "duguin a terme la pràctica de les diligències que recullen a l'ofici policial precedent autoritzant, fins i tot, el canvi de claus d'accés amb les prevencions lògiques i adequades a aquesta mesura".

La Comissió Europea va alertar ara fa un any de les despeses "imprudents" d'un projecte finançat amb fons europeus a la zona del Sahel liderat pel general de la Guàrdia Civil retirat Francisco Espinosa Navas, que en els darrers dies ha omplert titulars de la premsa per la seva presumpta implicació en el cas de corrupció anomenat 'Mediador', al qual també s'involucra l'exdiputat del PSOE. Segons la Cadena SER, des de Brussel·les van encarregar per a l'abril de 2022 un informe sobre els resultats finals del projecte GAR-SI SAHEL, que tenia per objectiu formar i equipar cossos policials a Mauritània, Burkina Faso, Mali, Níger, Senegal i Txad. En el document, alertaven que "hi ha, pel cap baix, 12 milions d'euros de despeses imprudents i injustificades", a més d'"errors significatius" sobre importació d'equipament militar.

Així, Brussel·les ja desconfiava del general Espinosa per gastar 12 milions d'euros comunitaris sense justificar. En l'informe d'avaluació del projecte, assenyalaven a més la "compra de materials que no eren útils, que no es van utilitzar, de qualitat insuficient o que no s'adaptaven a les condicions culturals i climàtiques locals".