El Trio de la Benzina gairebé ha esgotat l’arsenal contra Pedro Sánchez, a qui el permanent bombardeig de la dreta mediàtica ha aconseguit transformar en el candidat real i veritable a la presidència del govern espanyol encara que el designat per la reial mà sigui Alberto Núñez Feijóo, de qui ningú no recorda, ja que és qui es presentarà al Congrés… a perdre. De fet, les quatre setmanes que la presidenta del Congrés va atorgar al president del PP perquè negociés una majoria s’han escolat sense que hagi aconseguit tenir presència, substància ni assistència. Volien desacreditar Sánchez i l’únic que han aconseguit és presentar-lo com l’única opció viable per fer govern.

La dreta mediàtica juga aquest divendres cartes molt dolentes en portada, encara que ho faci amb molta indignació i posat furiós: Felipe González, Alfonso Guerra, Emilio García Page… Poca cosa. No es pot guanyar la mà amb una parella de quatres per molt solemne que sigui la catxa. El País, ves per on, és l’únic diari que tracta Feijóo com un protagonista de la vida política espanyola. Igualment, no serveix de res, perquè rebla la impressió que d’aquest polític només sabem a què s’oposa, de què està en contra, què és el que no vol. Què vol fer, quina és la seva proposta o com aplicarà el seu pla… de tot plegat no en tenim gaires notícies. Les conseqüències de les giragonses i vaivens de Feijóo apareixen al títol principal de la portada de l’Ara: els resultats de l’últim baròmetre del CIS atorguen la davantera al PSOE.

La Vanguardia calca el títol principal d’El País de dimecres passat. Naturalment, no és exacte. Són coses que passen quan veus i fas moltes portades: la idea d’un altre et queda ballant al cap i el dia que hi ha oportunitat apareix per salvar-te un títol. Pitjor és El Mundo, que publica en portada com si fos tota una novetat, una proposta que Salvador Illa va reescalfar al microones aquest juny del 2023: una “Hisenda Federal”. La gràcia és que el periodista que signa la cosa ha tornat a vendre al seu diari una proposta que el PSC ja va presentar el novembre del 2017… en un article d’opinió de Miquel Iceta al mateix diari. Copiant-se a ell mateix. Així va El Mundo.

La Vanguardia
La Vanguardia
El Periódico
El Periódico
El Punt Avui
El Punt Avui
El País
El País
El Mundo
El Mundo
ABC
ABC
La Razón
La Razón
Ara
Ara