Acusacions del PP al PSOE i viceversa. Això no és una novetat, el que sí que és nou és que les acusacions vinguin perquè un diputat popular s'hagi equivocat amb el seu vot i per culpa seva s'hagi aprovat una reforma laboral que no tenia el suport del PP. Aquest divendres les portades ja estaven protagonitzades per el diputat en qüestió, Alberto Casero, i sembla que aquest dissabte el diputat no es salva de tornar a estar en primera plana; un error així és tan poc comú que no para de ser tema de conversa. 

L'ABC diu en portada que "El Reglament no avala l'excusa de Batet per impedir a un diputat arreglar el seu vot". Aquest divendres, el líder del PP, Pablo Casado, ja va advertir a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, que "podria estar prevaricant" i tindria "conseqüències judicials" si la Mesa no s'avé a reconsiderar el resultat de la votació de la reforma laboral, que va quedar convalidada per 175 vots a favor i 174 en contra pel suposat "error" del diputat popular Alberto Casero. El PP, va dir, "anirà fins al final" per revertir el resultat de la votació, perquè "no es pot contravenir la voluntat d'un diputat per aprovar per la porta del darrere un decretàs". La foto de portada és per a "Putin i Xi Jinping exhibeixen la seva força i complicitat davant Occident".

ABC 5 febrero

El Mundo opta per "Casado portarà Batet al TC per la tupinada a la sobirania nacional". En un acte a Segòvia, Casado ha afirmat que el govern espanyol està "enganyant" la "voluntat sobirana del poble espanyol i els seus representants" al Congrés, perquè "el que ahir vam viure" a la votació de la reforma laboral és "una autèntica tupinada a la sobirania nacional" que "no és pròpia d'una democràcia desenvolupada". La foto és per l'entrada de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a la campanya electoral de Castella-Lleó i també destaca que "Interior tem que la fermesa de l'Audiència frustri els beneficis als presos d'ETA".

EM 5 febrero

El Pais obre la seva edició amb unes declaracions del protagonista polític de la setmana: "Casero: la que he liat, estic destrossat". Sobre la polèmica votació de la reforma laboral, el diari també assegura que UPN proposa expulsar els dos diputats que van trencar la disciplina de vot del partit i van votar contra la reforma.

EP 5 febrero

La Vanguardia titula: "Xina i Rússia s'alien per plantar cara al poder dels Estats Units". Els presidents dels dos països han demanat al president nord-americà, Joe Biden, que aturi l'expansió de l'OTAN i disolgui l'aliança militar de l'Indo-Pacífic. També hi ha espai per la polèmica del Congrés i indica que un jutge ja ha obert diligències per determinar si hi va haver delicte informàtic durant la votació. 

LV 5 febrero

El Periodico obre amb "La temperatura de Barcelona puja 1,8 graus en un segle". A la portada d'aquest dissabte també hi podem trobar una protagonista amagada dins la 'P' característica del rotatiu: la Rosalia. La cantant de Sant Esteve de Sesrovires va presentar aquest divendres una nova cançó, Saoko. Sobre la reforma laboral, subratlla que ha servit per posar encara més tensió a la relació entre el PP i el PSOE.

EP 5 febrero

El Punt Avui obre amb "Església catalana, bisbes valencians" i la foto principal és per als Jocs Olímpics d'Hivern que van arrencar aquest divendres. També destaca que "ERC, PSC i comuns pressionen Borràs pel cas Juvillà" i "Contraatac de les famílies de Canet pel 25% de castellà". Els pares i mares de 30 nens de l'escola de Canet de Mar (Maresme) on el TSJC va establir un 25% de l'ensenyament en castellà a la classe de P5-A han anunciat que han sol·licitat personar-se com a part implicada en la causa. L'objectiu és posar de manifest la voluntat de l'àmplia majoria dels representants perquè es mantingui el projecte educatiu que la sentència elimina en l'aula en qüestió i reclamar la suspensió de les mesures cautelars, que passen per la implementació d'un quart de les classes en llengua castellana. 

05DCAT 001 page 0001

L'Ara publica "Pressió a Borràs perquè s'expliqui pel cas Juvillà" i dedica la foto a la inauguració dels Jocs Olímpics d'hivern. També destaca la fi de obligatorietat de portar la mascareta als exteriors a partir de dijous i ofereix un reportatge des de Kiev. "A Kíev no s'acumula menjar: no hi haurà guerra". 

ARA 5 febrero