La pujada de l’euríbor, que ha tancat el mes d’octubre en el 2,629%, el seu nivell màxim des de desembre del 2008, ha suposat un increment del preu de les hipoteques que afecta directament les butxaques de la ciutadania, amb augments, de mitjana, de fins a dos-cents euros mensuals, una xifra que pot posar en dificultats molts pressupostos familiars. Per això, aquest 1 de novembre del 2022, precisament en un festiu que té el seu punt trist perquè és el dia de Tots Sants, les informacions econòmiques no són precisament alegres, sinó tot el contrari, i copen les portades dels diaris d’aquest dimarts.

abc.750
'ABC'

Només cal fer una ullada per veure que el preu de les hipoteques és el principal reclam informatiu del dia, per bé que com és un tema que fa de mal fotografiar, les imatges es decanten per la sempre més plàstica guerra d’Ucraïna. Així, el diari ‘ABC’ dedica el seu tema il·lustrat a aquesta informació: ‘Sense llum ni aigua, pendents dels vaixells a Espanya’, però el titular superior és el que ha de preocupar encara més: ‘La pujada de les hipoteques un 42% amenaça amb una allau d’impagaments”, afegint que ‘Vuit de cada deu es veuran afectades per l’escalada de l’euríbor fins el 2,63%’.

elmundo.750
'El Mundo'

Al seu torn, ‘El Mundo’ aprofita el tema de les hipoteques per donar a conèixer una enquesta i informa que ‘El 50% confirma que ja li han apujat la quota de la hipoteca’ i afegeix que ‘El 55% creu que la crisi s’agreujarà, el 29% diu que la seva situació és molt dolenta’. A banda d’això, aquest diari publica una entrevista al vicesecretari d’acció institucional del PP, Esteban González Pons, que afirma que “Feijóo ha demostrat que té valor per activar el fre d’emergència’.

elpais.750
'El País'
larazon
'La Razón'

Pel que fa a ‘El País’, aquest mitjà apunta que ‘La hipoteca mitjana s’encareix més de 200 euros mensuals’, ja que ‘L’euríbor augmenta en tres punts en l’últim any’. Així mateix, informa que ‘El Poder Judicial inicia l’intent de desbloqueig del Constitucional’. Finalment, ‘La Razón’ obvia la problemàtica de les hipoteques i prefereix de dedicar la portada a explicar que ‘Moncloa activa el seu pla B per renovar el Constitucional’.

lavanguardia cat.750
'La Vanguardia'
elpunt avui.750
'El Punt Avui'
elperiodico cat.750
'El Periódico'
ara.750
'Ara'

Pel que fa als diaris catalans, aquests són els principals titulars: ‘Bolsonaro calla mentre els seus aliats accepten la victòria de Lula’ a ‘La Vanguardia’; ‘Incineració a l’alça’ a ‘El Punt Avui’; ‘La Diputació de BCN lidera l’execució de la inversió’ a ‘El Periódico’ i ‘La sequera obligarà a aturar centrals hidroelèctriques’ a l’‘Ara’.