Avui té gràcia el Quioscos & Pantalles perquè el protagonista de les portades es diu com qui signa aquesta peça. Això no té cap importància però cal dir-ho d’entrada. Als diaris de Barcelona, el tema Piqué (Gerard) també ocupa espai principal. Cal agrair a l’Ara que hagi triat una de les fotos icòniques del central barcelonista: la maneta. Potser la imatge amb què la majoria de culers conservaran al futbolista en la memòria. El títol d’aquesta columna també és engrescat perquè sembla broma i no ho és. És dubtós que Piqué (Gerard) n’estigui tip d’El Periódico. No es pot descartar, però. Caldria comprovar-ho bé: preguntar al central del Barça si és així i obtenir d’ell una resposta directa, inequívoca i clara.

Perquè mentre anem jutjant les intencions de Piqué (Gerard), deixem de banda els fets objectius que ha protagonitzat o l’han acompanyat l’últim any. Un procés de separació complicat i agredolç —per ser benèvols— de la seva parella, la cantant colombiana Shakira. No és titular, els problemes físics no el deixen en pau i ha acabat malcarat amb la culerada —el gol de l’Inter i ell fent l’estàtua—. Ha estat assenyalat com una càrrega econòmica pel club pel salari desmesurat. Ha de dedicar temps i cap a Kosmos, la seva empresa d’esdeveniments i representacions esportives, i la nova Llei de l’Esport espanyola, al caire de ser aprovada, li complicaria un xic la vida. Tot això són fets que es poden verificar i que no suposen ni demanen el do de la profecia, ni capacitat d’endevinació ni cap afany especulatiu.

Ara, dir que Piqué (Gerard) plega perquè s’ha cansat de Joan Laporta, com fa El Periódico… Això com es comprova si ell no t’ho diu? Atribuint-ho al seu “entorn”, a “fonts properes al jugador” o a “persones coneixedores de les circumstàncies”, etcètera? Potser resulta que és així, però resulta peculiar que aquest factor sigui més decisiu que qualsevol dels altres quatre esmentats i faci el títol principal. De fet, ni el mateix diari esmenta la “causa Laporta” en el reportatge sobre les cinc raons que han motivat Piqué (Gerard) a dir adéu al futbol. Al contrari, a la web explica que la primera reacció oficial del Barça ha arribat via el president Laporta. Així doncs, quina serà la raó del títol de la portada si no ens informa de res comprovat? Castigar Laporta? Tocar els nassos a Piqué? Cridar millor des del quiosc? Misteri.

La retirada de Piqué (Gerard) també és a les portades de tots els diaris impresos madrilenys, fora de l’ABC, que està a la lluna de València massa dies de la setmana. A un exdirector de talent del diari com Luis Maria Anson li hauria faltat temps per posar un tros de foto de Piqué (Gerard) amb La Roja i un títol tipus “Es retira el central espanyol que més títols ha guanyat”, remarcant els que s’ha endut defensant la samarreta de la selección aquí i allí, etcètera, recordant a cada frase que és un jugador espanyol, gloria de España i bla, bla, bla. La veritat és que es troben molt a faltar aquelles sortides enginyoses del tabloide monàrquic.

El Periódico
El Periódico
La Vanguardia
La Vanguardia
Ara
Ara
El Punt Avui
El Punt Avui
El Mundo
El Mundo
El País
El País
ABC
ABC
La Razón
La Razón

 

 
G
M
T
Y
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text-to-speech function is limited to 200 characters
 
 

 

Options : History : Feedback : Close