Les portades d'aquest diumenge presenten una diversitat àmplia de temes. A la premsa espanyola, a quasi totes elles hi apareix la notícia de la mort de l'històric tennista Manolo Santana. A partir d'aquí, les diferències són constatables. El Mundo segueix amb el seu monotema preferit i que ha portat durant pràcticament tota aquesta setmana, que és, com no podia ser d'altra manera, el cas de l'escola Turó del Drac de Canet de Mar. El mitjà segueix obsessionat amb l'"assetjament" a la família que va demanar més classes en castellà i obre amb una declaració atribuïda a aquesta família: "Només volem que el nostre fill estudiï a Canet en les dues llengües". Un fet, per cert, que ja passava abans.

L'article del director d'El Mundo també es refereix a aquesta qüestió i, com va fer Pablo Casado aquest dissabte, s'hi refereix amb el terme "apartheid". Encara alcen més el to amb una altra de les peces que hi ha al diari d'avui: "Canet, història d'un escarni infantil com a avís a navegants", amb un subtítol encara més contundent: "La Generalitat envia un missatge a les famílies: qui reclami castellà ja sap a què atenir-se".

portada el mundo 12 diciembre 2021

El Mundo, portada.

Un altre dels afers que ocupa l'agenda del dia és la trobada entre la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, i el papa Francesc. A la portada d'El Mundo ja hi té cabuda aquest assumpte, però sobta el tractament que fa La Razón, que elogia Díaz amb el titular: "Yolanda convenç a Francesc". Al subtítol, hi llegim: "Una gran cordialitat a la trobada entre el Papa i la vicepresidenta segona". Al peu de foto, posen en relleu que la reunió entre el Sant Pare i Díaz va allargar-se més que la que el Papa va tenir amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

portada la razón 12 diciembre 2021

La Razón, portada.

D'altra banda, la crisi interna al Partit Popular i la pugna oberta entre Isabel Díaz Ayuso i Pablo Casado de cara al congrés dels populars madrilenys és el principal element que La Razón destaca a la portada. El diari explica que "Gènova està preocupada perquè la crisi amb Ayuso afecti electoralment". Les "desautoritzacions" i els "guions diferents" podrien ser una de les causes del retrocés que les enquestes comencen a percebre en la intenció de vot a la formació conservadora.

Encara que el partit vulgui transmetre unitat, José María Aznar fa una reaparició estel·lar a la portada de l'ABC, jugant a casa, per ficar-hi cullerada en la baralla entre Ayuso i Casado. L'expresident del govern estatal ho té clar i tira floretes a la presidenta madrilenya: "És la política més popular de tota Espanya, punt". Aznar comparteix portada amb Felipe González, que assegura "trobar a faltar la política de pactes".

portada abc 12 diciembre 2021

ABC, portada.

El diari El País obre la seva edició dominical amb uns correus de Corinna Larsen al seu advocat. En aquests escrits, l'examant de l'emèrit acusa Joan Carles I de violar les normes de Felip VI i la llei britànica: "Ell i els seus amics poden tornar boig a qualsevol".

portada el pais 12 diciembre 2021

El País, portada.

Pel que fa a la premsa catalana, La Vanguardia gira l'enfocament sobre la notícia del Govern d'abaixar el tram de l'IRPF a les rendes més baixes i ho compara amb les altres comunitats autònomes per titular que "Les rendes baixes seguiran pagant més IRPF a Catalunya". Tanmateix, expliquen al subtítol que "la pròxima pujada de l'impost afectarà els contribuents a partir dels 45.000 euros".

portada la vanguardia 12 diciembre 2021

La Vanguardia, portada.

Finalment, El Periódico veu Nadal a tocar i es fixa en el que hi haurà enguany a les taules de les reunions familiars: "La inflació obliga al canvi dels menús de Nadal". Paradoxalment, El Punt Avui dedica bona part de la seva portada a la llengua catalana amb una entrevista al vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, i l'arribada al Consell d'Europa del cas de Canet.

L'ARA se centra en Bulgària, el país "amb la taxa de covid més alta d'Europa", però que, en canvi, "rebutja vacunar-se". El mitjà també inclou una entrevista al ministre d'Universitats, Manuel Castells, que sosté que "fixar massa quotes de llengües a les aules pot dificultar la solució".

portada el periodico 12 diciembre 2021

El Periódico, portada.

portada el punt avui 12 diciembre 2021

El Punt Avui, portada.

portada ara 12 diciembre 2021

Diari ARA, portada.

 

Imatge principal: Un ram de flors. Pixabay.