Que aniríem a la pròrroga no ho dubtava ningú, de la mateixa manera que l’opció d’anar a eleccions al novembre que ve no agrada, o no ve de gust, gairebé a ningú. Almenys això és el que es desprèn fent un repassada a les portades. De manera que ens esperen 48 hores de negociacions contra rellotge per recuperar el temps perdut durant les dues sessions d'un debat d’investidura en què Pedro Sánchez i Pablo Iglesias han ventilat en obert i sense cap problema les seves discrepàncies, les ja conegudes i les derivades de les converses per tancar un govern de coalició. El gest de l’abstenció, en el darrer moment, dels diputats d’Unides Podem ha reconduït la situació in extremis.

De tot plegat, qui en surt més malparat és el president-candidat, blanc de tota mena de crítiques a El Mundo. “Demanem l’habitació dels convidats i ens donen la caseta del gos”, obre portada, on destaca una opinió que porta per títol “Sánchez, del ‘no és no’ al ‘jo és jo’”.  L’ABC no es trenca les banyes: “O Podemos entra, o Sánchez no surt”. Una obvietat que no és res més que el reconeixement del que és més probable que acabi passant: que la formació lila entri a la Moncloa.

EL MUNDO 24 juliol

La Razón va, com és habitual, més enllà i ens alliçona sobre les coartades que ja té preparades el president-candidat davant l’èxit o fracàs de la seva investidura. Si surt el Sánchez culparà el PP i Ciutadans d’obligar-lo a reeditar el Frankenstein, i si surt el no i es veu abocat a convocar eleccions, el boc expiatori serà Pablo Iglesias. A destacar la fotografia amb què il·lustren la portada on es veu com un uixer tragina una cadira a l’hemicicle al costat del líder de Podem: “56 vots per cinc cadires”, sentencia. Veure’m al final on aniran a parar aquests 52 vots.

LR 24 juliol

ABC 24 juliol

Les portades de la investidura avui tenen un convidat especial, el flamant Boris Johnson, l’enfant terrible del Brexit que a partir d’avui ocuparà el número 10 de Downing Street.

LV 24 juliol

ARA 24 juliol

EP 24 juliol

EL PAIS 24 juliol