Ja poden anar buscant que no ho trobaran. Les principals capçaleres editades a Madrid, i també les de Barcelona, no en saben res de l’imam de Ripoll, cervell dels atemptats del 17-A i confident del Centre Nacional d’Intel·ligència espanyol (CNI). Les revelacions del diari Público que confirmen que Es-Satty va ser confident fins al darrer dia del CNI no tenen prou entitat per merèixer ni una petita crida a la portada. Només El Punt Avui i l’Ara consideren que els seus lectors han d'estar informats sobre el que hi ha darrere dels atemptats que van costar la vida a 16 persones el 2017.

El Punt Avui

ARA 17 juliol

Això del CNI i l'imam, no toca. L’imperi del silenci s’imposa, en detriment de la veritat, al dret a saber exactament què sabia el CNI dels atemptats del 17-A, què va fer amb la informació que va aconseguir de les escoltes dels telèfons dels terroristes de la Rambla dies abans dels atacs. Els diaris impresos fan avui el que ja van fer els seus digitals ahir dimarts: silenci absolut. Un silenci en línia amb el que va fer la majoria parlamentària al Congrés dels Diputats quan va rebutjar el febrer del 2018 la creació d’una comissió d’investigació sobre l’atemptat, comissió que sí que es va constituir, ves per on, al Parlament i que encara està treballant. Dues maneres diferents de veure el món.

Així són les grans capçaleres que, en voler adoptar una malentesa responsabilitat d’estat, no fan altra cosa que menystenir els drets dels seus lectors a saber la veritat sobre el 17-A. El govern espanyol ahir no va obrir boca, ells tampoc. Res de nou.

Interessa més la investidura que no acaba d’arribar, amb un Pablo Iglesias disposat a cedir davant de Pedro Sánchez, segons La Vanguardia o l’Ara, o que insisteix a tenir una cadira al govern espanyol, segons El País i El Mundo. La foto del dia, per a l'Ursula von der Leyen, la primera presidenta de la Comissió Europa. Europa, segons el títol fàcil de l’ABC, sí que té qui la presideixi.

ABC 17 juliol

MUNDO 17 juliol

LV 17 julio

PAIS 17 juliol

EP 17 juliol

LR 17 juliol