El president a l'exili, Carles Puigdemont, va ser aquest dilluns a la Catalunya Nord, on va participar juntament amb el president Pere Aragonès i els expresidents del Govern Quim Torra, José Montilla i Jordi Pujol en un homenatge pels 50 anys de la mort del músic Pau Casals. Va ser la primera vegada que Puigdemont assistia presencialment a un acte públic a la Catalunya Nord des que a principis de juliol el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) li va retirar la immunitat com a eurodiputat. El jutge del Suprem Pablo Llarena va decidir esperar al recurs de Puigdemont a la decisió de Luxemburg abans de cursar noves euroordres per intentar detenir-lo. L'ABC hi posa mala bava al titular que acompanya la fotografia: "El llegat de la Generalitat: un condemnat, un processat i el pròfug". Cap d'aquestes paraules és per descriure el socialista José Montilla, però també hi ha llenya per a ell: "El socialista Montilla recolza el fugat Puigdemont en un acte a França".

ABC
ABC

"Sánchez es resigna a què Feijóo pugui intentar una investidura". Aquest és el titular d'El Mundo que analitza les traves que ha de superar el president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, fins a arribar a una possible investidura. El PSOE no té pressa per anar a una investidura de Pedro Sánchez. Els socialistes volen donar marge a la negociació, i aborden amb "prudència, discreció i diàleg" l'amnistia que ERC i Junts situen com a condició perquè les negociacions arribin a bon port, tot i que l'entorn de Sánchez és conscient, també, de la dificultat de satisfer les peticions en aquesta direcció. La imatge del dia és per a la celebració del títol que la selecció espanyola va aconseguir diumenge a la final del Mundial.

El Mundo
El Mundo

Investidura també a El País però amb la dreta com a protagonista: "El PP rebutja l'ultimàtum de Vox a hores de visitar el rei". Per ara, Vox deixa en l'aire el seu suport a una investidura d'Alberto Núñez Feijóo després que la setmana passada no fos possible l'entesa amb el PP per a la Mesa del Congrés. En declaracions al Congrés aquest dilluns, el secretari general, Ignacio Garriga, va reclamar al líder popular que donés "explicacions públiques i urgents" sobre la seva suposada "deriva". Concretament, Garriga li va demanar que "aclarís" si tenia un pacte amb el PNB per a excloure'ls, i si vol seguir el camí de l'entesa del País Valencià o un "bloqueig" com el de Múrcia. La fotografia és per al merescut triomf de les jugadores de futbol de la selecció espanyola, que aquest dilluns a la nit van arribar a Madrid, i van ser rebudes per milers d'aficionats que van sortir als carrers de la capital espanyola.

El País
El País

"Bogeria per la selecció". La Razón es bolca amb la selecció espanyola que, un cop aterrat l'avió i oberta la porta, la capitana Ivana Andrés va treure el cap amb el trofeu de campiones del món aconseguit a la final contra Anglaterra (1-0), juntament amb el president de la reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, i el seleccionador nacional, Jorge Vilda. La polèmica al voltant de Rubiales segueix candent després de demanar disculpes pel petó a Hermoso (disculpes a mitges). Després d'haver titllat d'"idioteses" les crítiques per haver fet un petó a la boca a la jugadora, Rubiales ha demanat perdó d'aquesta manera: "Segurament m'he equivocat, ho he de reconèixer, perquè en un moment de màxima efusivitat, va passar el que va passar de forma espontània, sense mala fe per part de cap de les dues parts". Rubiales va insistir que dins de l'equip es va entendre com una cosa "natural i normal", però davant la polèmica generada entre l'opinió pública ha volgut demanar perdó. "Si hi ha gent que s'ha sentit ofesa, he de disculpar-me".

La Razón
La Razón

El president a l'exili Carles Puigdemont, acompanyat dels també presidents Aragonès, Torra, Montilla i Pujol, és la cara més visible de la portada de La Vanguardia. Puigdemont va defensar aquest dilluns el “deure” de buscar solucions “pel país, per la llengua i per la seva gent”, i no “cap sortida personal”. En un discurs amb motiu del 50è aniversari de la mort de Pau Casals, Puigdemont va reivindicar el llegat de “generositat i fraternitat” del músic català. “Res del que va fer Pau Casals va ser pensant en ell ni buscant cap sortida personal per a ell, i tenim el deure de continuar fent el mateix”, va insistir l’eurodiputat de Junts.

La Vanguardia
La Vanguardia

L'acte celebrat dilluns a Prada de Conflent també ocupa gran part de la portada d'El Periódico. La trobada de presidents va generar una gran expectació mediàtica en l'acte organitzat per la Universitat Catalana d'Estiu al monestir de Sant Miquel de Cuixà per homenatjar Pau Casals. La trobada va congregar milers de persones i més d'una seixantena de mitjans de comunicació. A banda d'una fotografia històrica que va unir José Montilla, Quim Torra, Jordi Pujol, Carles Puigdemont i Pere Aragonès, la trobada va ser la primera vegada que Puigdemont assistia en un acte públic a la Catalunya del Nord després que li retiressin la immunitat. La 'P' de la capçalera l'ocupa el mag català Mago Pop (Antonio Díaz) dos dies després del seu exitós debut a Broadway.

El Periódico
El Periódico

Els presidents també aterren a la portada de l'Ara que també vol destacar la recentment nomenada Millor Biblioteca del Món. La Gabriel García Márquez es va coronar aquest dilluns com la millor biblioteca pública del món. Així es va decidir durant el Congrés Mundial de Biblioteques i Informació organitzat per la Federació Internacional d’Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA), que s'ha celebrat a Rotterdam. La biblioteca compartia nominació amb Public Library Janez Vajkard Valvasor Krškov d'Eslovènia, la City of Parramatta Library d'Austràlia i la Shangai Library East de la Xina. La García Márquez és el tercer equipament més gran de la xarxa pública de Barcelona.

Ara
Ara

Finalment, El Punt Avui qualifica la trobada de presidents catalans a la Catalunya Nord de "Jornada històrica" que va acabar amb una "cimera discreta". El diari català assegura que després d'un dinar de germanor, Aragonès i Puigdemont es van reunir, de manera molt discreta, en un petit hotel de Prada. José Montilla va ser el president que més mal parat va sortir de l'acte, ja que va rebre xiulades i crits "d'Independència". Per la seva banda, l'expresident Quim Torra va assegurar que la llibertat és "indivisible": "O ets lliure o no ho ets". També va lamentar que Pau Casals no rebés el Nobel de la Pau l'any 1958.

El Punt Avui
El Punt Avui