Tot i la revalidació de la majoria absoluta de Feijóo a Galícia, els històrics resultats del BNG liderat per Ana Pontón han desbancat el PSdeG-PSOE com a líder de l'oposició, i se situa en segona posició al Parlament gallec amb 19 escons, triplicant els vots que va obtenir el 2016. "Aspiràvem a més, però hem aconseguit un resultat històric, i avui comença una nova etapa", ha asseverat Pontón en declaracions després de saber-se els resultats.

Pontón ha asseverat que estan "satisfets" amb la campanya, i que ara és el moment en què "comencem a treballar per un canvi en el nostre país i perquè d'aquí a quatre anys aquest canvi sigui possible i Galícia pugui tenir una presidenta", ha assegurat. 

La líder de l'oposició ha manifestat que ha traslladat la seva felicitació al president de la Xunta en funcions i gran guanyador de la nit, Alberto Núñez Feijóo, i també li ha desitjat "encerts", perquè els seus seran els que permetran fer avançar aquest país.

"Dic això perquè estem en circumstàncies excepcionals, en una crisi social, econòmica i sanitària, i aquest moment requereix tenir altura de mires i fer política amb majúscules", ha apuntat Pontón, que ha dit que l'important "no és quin és el percentatge" de cada organització política, sinó "la gent d'aquest país i les seves vides".