La consellera Clara Ponsatí ha aprofitat una intervenció davant el Parlament europeu per comparar la situació d'Espanya amb la d'Hongria, que ha estat amonestada en diverses ocasions per la UE a causa de les seves polítiques antidemocràtiques.

Ponsatí ha demanat que no s'usi una doble vara de medir amb l'Estat espanyol, i ha insistit que el president espanyol, Pedro Sánchez, aprofita la crisi del coronavirus per implantar polítiques autoritàries.

"Les violacions de drets humans i de llibertats del primer ministre hongarès, Viktor Orban, no són noves. Però la UE ha mirat cap a una altra banda massa temps. El que veiem que passa a Hongria és alarmant, sí, hi hem d'actuar. Però sisplau mireu més enllà del que passa a Hongria. A Espanya, el govern de Pedro Sánchez també està fent servir el coronavirus per implementar polítiques autoritàries", ha indicat.

"A Espanya la policia té instruccions de buscar missatges negatius [a les xarxes] que poden ser castigats amb fins a 5 anys de presó, exactament com a Hongria. Estan fent escoltes policials sense control judicial i el senyor Sánchez continua ignorant les recomanacions de les Nacions Unides i d'Amnistia Internacional i els presos polítics no han estat posats en llibertat", ha afegit.