Com una mena de gota malaia al ple del Parlament Europeu, JxCat ha tornat a denunciar aquest matí davant de l'hemicicle de l'Eurocambra dèficits de l'estat de dret a Espanya. Si ahir va ser Carles Puigdemont qui retreia davant de l'alt representant de la UE per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell, la "repressió ferotge" contra l'independentisme, avui l'eurodiputada Clara Ponsatí ha tractat el Tribunal Suprem de delinqüent davant de la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, i davant del president del Consell, Charles Michel

Ha estat durant el debat del reglament sobre protecció del pressupost de la Unió en cas de deficiències generalitzades de l'estat de dret als estats membres. 

"Espanya té un Tribunal Suprem delinqüent que es compromet en política i obertament desafia el Tribunal Europeu dels Drets Humans, però la UE fa el sord", ha denunciat Ponsatí.

L'eurodiputada ha recordat que dilluns el Suprem va decidir tornar a jutjar el líder de Bildu, Arnaldo Otegi, per segon cop i per les mateixes acusacions per les quals ja n'ha complert sis de presó, i després que el Tribunal d'Estrasburg sentenciés que no havia tingut un judici just.

Retret a la CE i el Consell

"Si Espanya pot actuar com Turquia és perquè la UE, vostès, el Consell, la Comissió, ho permeten. Aquest doble raser a Brussel·les, els seus dobles rasers, és el que està destruint l'estat de dret a Europa", ha advertit dirigint-se a Von der Leyen i Michel.

Posantí, que ha valorat l'acord pressupostari com un bon pas, ha advertit del risc que l'estat de dret té a països com Hongria, Polònia o Espanya, i ha advertit que "el que soscava l'estat de dret és el doble raser i la falta de coratge polític al Consell i la Comissió".

En aquest sentit i en referència a l'acord pressupostari ha advertit que estats membres com Espanya saben "com marxar amb els diners abusant dels drets humans".

Aquest dimarts, un debat sobre els 25 anys de la declaració de Barcelona va servir a Puigdemont per denunciar en un debat amb Borrell a l'hemicicle la "repressió ferotge" de l'estat espanyol a Catalunya.

A la imatge principal, l'eurodiputada Clara Ponsatí al Parlament Europeu