El periodista Toni Soler ha quedat corprès pel gest del president alemanyFrank-Walter Steinmeier, en un acte a la ciutat polonesa de Wielun per commemorar els 80 anys de l'inici de la Segona Guerra Mundial.

En el seu discurs, Steinmeier ha demanat perdó a Polònia davant del president polonès, Andrzej Duda, per la "tirania nazi" i per la "guerra horrible" que va desencadenar Alemanya. Ha manifestat que "van ser alemanys els que van causar crims contra la humanitat a Polònia. M'agenollo davant les víctimes dels atacs a Wielun. M'agenollo davant les víctimes poloneses. I demano perdó".Frank Walter Steinmeier Andrzej Duda EFE

El president alemany, Frank-Walter Steinmeier (esquerra), amb el seu homòleg polonès, Andrzej Duda (dreta) / EFE

Davant d'aquestes paraules, Toni Soler ha destacat en un missatge a Twitter, que "quina dignitat" del país germànic per "abaixar el cap i demanar perdó", assegurant que "això és un país de debò i no la broma d'España Global".

Polònia va patir una de les pitjors pèrdues de la Segona Guerra Mundial: prop de sis milions dels seus ciutadans van ser assassinats, la meitat d'ells jueus. Vuitanta anys després, el país polonès continua exigint una compensació d'Alemanya per la mort i la destrucció infligides.