Nova demostració de rebuig contra la llei d'amnistia des de les forces de seguretat de l'Estat. Policies i guàrdies civils convocats pel sindicat Jusapol, la plataforma que va sorgir arran de la reclamació d'una equiparació salarial "real" amb Mossos d'Esquadra i policies autonòmiques, han convocat una manifestació el 8 de febrer contra allò que ells consideren "mentides" del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, arran de la llei d'amnistia, informa aquest divendres l'agència Europa Press.

La protesta, que tindrà lloc davant el Ministeri de l'Interior i té el suport del sindicat de la Policia JUPOL i l'associació de la Guàrdia Civil JUCIL, s'ha justificat davant del "cansament per les mentides del ministre", assenyalant com a últim episodi l'esmena avalada pel PSOE a la llei d'amnistia que s'elevarà ara al ple del Congrés.

"L'última mentida s'ha materialitzat aquesta mateixa setmana amb la inclusió en la polèmica llei d'amnistia de tots els delictes pels quals estaven sent jutjats i fins i tot havien estat condemnats els independentistes", han lamentat, recordant que el ministre els va dir en una reunió que cap agent no quedaria immers en un procés pel referèndum de l'1-O de 2017 i els disturbis després de la sentència del procés el 2019.

Contraris als pactes sobre l'amnistia

Segons aquestes organitzacions, amb l'última redacció de la llei es deixa fora "només els delictes pels quals els mateixos independentistes han denunciat els policies nacionals que van acudir a Catalunya a defensar la unitat d'Espanya i protegir l'ordre constitucional, complint ordres dels governs d'Espanya en aquells anys i un mandat judicial."

Al marge d'aquesta protesta, la plataforma que agrupa a sindicats de policia i associacions de la Guàrdia Civil a favor d'una jubilació digna també ha anunciat una manifestació per al 16 de març si el govern no negocia abans unes condicions de jubilació com aquella de què gaudeixen Mossos d'Esquadra i altres cossos policials autonòmics i locals.

 

 

Jusapol ha estat una de les organitzacions policials que més hostil s'ha mostrat a l'independentisme en els últims anys. Els seus membres han convocat manifestacions a Barcelona, a les quals han participat líders de l'extrema dreta, com Santiago Abascal, de Vox, o també de la dreta de Ciutadans.