El Sindicat Unificat de la Policia (SUP) s'ha queixat que els agents espanyols desplegats en l'operatiu de Catalunya contra les protestes per la sentència de l'1-O han treballat en un clima de "risc i extrema tensió", i en serveis que s'han estès durant més de 20 hores per 10,66 euros l'hora.

El SUP ha exigit en un comunicat a la direcció general de la Policia espanyola que respecti la jornada laboral dels agents, unes recompenses "dignes" i unes retribucions "ajustades als esforços" efectuats a Catalunya amb els incidents que es van produir la setmana passada, especialment a Barcelona.

Segons el sindicat, aquestes dades han estat remeses a les unitats en les últimes hores mitjançant un correu de la Prefectura de la Unitat d'Intervenció Policial (JUIP). En concret, el sindicat apunta que el pagament de cada hora surt per aquests 10,66 euros l'hora (abans d'impostos) i, a més, no compta com treballat, la qual cosa provoca que "es lesioni el merescut dret al descans". El SUP posa d'exemple el cas del cap de les Unitat d'Intervenció Policial (UIP), a la qual només se li comptabilitzen les 7,30 primeres hores de treball mentre que la resta de les 22 hores continuades de servei es paguen a aquest preu "miserable".

Per la seva banda, tres agents dels Mossos, del sindicat APME, han criticat el president Quim Torra, en declaracions a l'ACN. "Ens estan tirant als peus dels cavalls els polítics, i el president per sobre de tot", ha afirmat un tal Toni, un antiavalot que prefereix no donar el seu nom real. Reclamen "un suport explícit" per part de qui consideren que és el seu "valedor". Lamenten l'aparició del "nou relat de l'autodefensa". L'Èric, també antiavalot, accepta que "barricades són autodefensa" però es pregunta si "rocs, paper de plata amb salfumant, un coet contra un helicòpter, i l'intent de cremar furgonetes són autodefensa".