Dos agents de la policia s'han personat aquesta tarda a la redacció del diari Público al número 5 del Passeig de la Castellana de Madrid per demanar les gravacions filtrades de les converses entre el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, que pretenien desprestigiar i implicar els partits polítics i entitats independentistes en casos de corrupció.

Però se n'han hagut d'anar amb les mans buides perquè, tot i que la intenció dels agents era provar sort per veure si podien emportar-se les gravacions d'entrada, la direcció del mitjà els ha indicat que si no els presentaven una ordre judicial, no farien cap entrega.

La Comissaria General de la Policia Judicial investiga des del 21 de juny a petició del mateix ministre en funcions -per sentir-se "víctima d'una conspiració" en plena campanya electoral- com es van gravar aquestes converses entre el 2 i el 16 d'octubre del 2014 i com i per què s'han filtrat en la recta final de la campanya electoral per a les eleccions del 26-J.

Ara bé. Els jutges i la fiscalia només poden investigar d'ofici en cas que hi hagi una denúncia d'un particular o tinguin sospites que les gravacions són il·legals o que s'hagin fet amb recursos policials amb finalitats particulars. I no hi ha ni una sola denúncia.

A Catalunya, la Fiscalia -que depèn de la Fiscalia General de l'Estat- ja va dir que no té previst fer cap actuació perquè els fets van tenir lloc a Madrid. Per això, tot i que De Alfonso és el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, si s'obrís un procés judicial, com que el ministre d'Interior és aforat, es faria tot a la capital espanyola.

El mitjà ha lamentat que Jorge Fernández centri la seva resposta sobre l'escàndol posant èmfasi en què les seves paraules quedessin gravades i no pas en el contingut que es revela en la conversa, així com que els acusi de publicar gravacions "esbiaixades" i "descontextualitzades" i que es consideri una "víctima d'aquest atropellament". També recorden que el ministre en funcions es nega a atribuir a la trama el nom de "conspiració".