Els milers d'agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que es troben a Catalunya ja han sortit de les seves bases i estan desplegats per tot el territori català abans que a les 9:00 hores s'obri la jornada de votació del referèndum, suspès pel Tribunal Constitucional.

Segons han informat fonts governamentals, els agents han deixat les seves bases i es dirigeixen a diferents punts de Catalunya.

En total, al voltant de 12.000 efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil es troben mobilitzats a Catalunya de cara al referèndum convocat pel Govern català.

Mentrestant, patrulles dels Mossos d'Esquadra que acudeixen als centres de votació de l'1-O amb l'ordre judicial de tancar-los es limiten a aixecar acta sobre les concentracions de persones des de primera hora i se'n van entre aplaudiments dels allà congregats.

En nombrosos centres de votació es concentren des de primera hora del matí centenars de persones per impedir el seu tancament i ja hi ha urnes i paperetes per a la votació de l'1-O en bona part dels locals.