La policia espanyola tramitarà per via d'urgència la compra de gairebé 100.000 bales de goma per proveir a les denominades Unitats d'Intervenció Policial (UIP) desplegades a Catalunya, després que es va exhaurir gran part del material durant les protestes després de la sentència de l'1-O.

Segons han informat els representants sindicals a la reunió de la Comissió de Seguretat i Salut Laboral Policial a Madrid, la policia espanyola té previst adquirir de manera immediata el material, al qual s'afegiran altres municions que usen els antiavalots. En concret, l'encàrrec constarà de 99.960 bales de cautxú, 23.769 pots de fum i fumígens, 183.600 cartutxos amb pólvora per llançar les pilotes amb les brocals, 960 escuts, 360 cascos i 442 motxilles per dur el material. També demanen 1.190 unitats de proteccions de braç, cama, armilles anti-trauma i guants anti-tall.

Durant els incidents que es van produir a la plaça Urquinaona i a la Via Laietana es van veure alguns agents que recollien bales de goma de terra, ja utilitzades, perquè se n'havien quedat sense.

El Parlament de Catalunya va prohibir l'ús de les bales de goma, però els cossos estatals asseguren que la normativa catalana no els afecta.