El policia Iván Álvarez, que va resultar greument ferit en els disturbis a Barcelona després de la sentència del procés, va ser traslladat aquest dimecres a l'hospital Álvaro Cunqueiro de Vigo, procedent de Catalunya en un avió militar. Els metges asseguren que podria passar a planta en qüestió de dies, però fins llavors seguirà a l'UCI.

Així ho ha avançat el gerent de l'àrea sanitària de Vigo, Julio García Comesaña, després de comprovar en persona que l'estat d'Iván Álvarez "és bo, segons que s'esperava", i el seu pronòstic és "moderat", sense donar més detalls per exprés desig de la família de l'agent.

Comesaña ha relatat que el policia "està conscient, orientat", i que fins i tot va pujar i va baixar a peu de l'avió que el va traslladar des de Barcelona fins a Vigo, on va aterrar aquest dijous poc abans de les dues de la tarda procedent de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona.

El trasllat ha transcorregut "sense incidències", acompanyat per un metge militar, i ja a l'aeroport de Vigo va substituir-lo un sanitari de l'UCI en el desplaçament en ambulància fins a l'hospital Álvaro Cunqueiro.

El cap accidental de la Policia de Galícia, José Luis Balseiro, s'ha congratulat que ja estigui "a la seva terra", cosa que diu que contribuirà a una "millora notable" del seu estat de salut.