La policia de Londres ha estat alertada avui de la convocatòria a “caçar independentistes” catalans al barri de Camden, feta des d’un grup de Facebook anomenat Españoles en Londres. La policia, segons membres de la comunicat catalana a la capital britànica, ha obert una recollida d'informació, a banda de reforçar la vigilància a l'àrea afectada.

“Uns quants amics i jo anem per Camden aquesta nit a caçar independentistes, hem localitzat diverses finestres on pengen estelades i farem una ruta per retirar banderes secessionistes, informar els seus propietaris dels perills que corren les seves llars respecte a la gent a la qual lloguen l’habitació i després ens prendrem unes birres, qui s’hi apunta”, proposa un dels un membre del grup que s'identifica com a Jorge Arias Parra.

Poc després, des d’aquest grup s’ha concretat que la trobada serà a les 23.00 horses a Camden Lock per qui s'hi vulgui apuntar, que haurà de portar una “insígnia espanyola de qualsevol tipus”. “Si hi ha algun o alguns indepes que volen donar-nos la benvinguda, benvinguts són, tot i que ho dubto força, ja que solen ser gent covarda i serps manipuladores”, afegeix l’autor del missatge.

Davant d’una entrada posterior que puntualitza que “si els colpegem m’hi apunto”, l’autor de la convocatòria afegeix que en principi serà “pacífic” –“tret que algun català demani a crits que li partim la cara”. “El que sí que organitzarem per a la següent trobada és una nit dels vidres trencats si no retiren les estelades”, assegura el missatge, fent referència al pogrom organitzat el novembre de 1938 per la SS a l’Alemanya nazi. “La d’avui és només per informar i aconseguir la màxima informació possible de qui són, on viuen i on treballen”, diu l'autor dels missatges.

22278638 10214202908656801 1295590484 n

A banda de la trobada, proposen un debat i crear una base de dades dels catalans independentistes que viuen per la zona, amb adreces i llocs de treball, per a la qual cosa reclamen informació.

22278816 10214202910016835 715791400 n

Els missatges, que han corregut al llarg de tot el dia a través de Twitter, han estat denunciats a la policia de Londres, que ha demanat la documentació sobre les amenaces i s'ha mostrat preocupada pel fet que es tracta d'un grup de Facebook amb molts seguidors. De fet, quan ha estat advertida per diversos usuaris a través de Twitter, la Policia Metropolitana de Londres ha reconegut des del seu compte que ja havia estat informada dels fets i que hi estava al damunt.

Les activitats i amenaces d'aquest grup han provocat alarma a les xarxes, des d'on el responsable de les publicacions ha insistit a insultar els independentistes, tot i que finalment hauria esborrat les entrades, segons alguns tuits.

IMG 1791 (1)