Després del cas del marit de la vicepresidenta Nadia Calviño, arriba una altra contractació sospitosa al govern espanyol que en aquest cas afecta dos membres del PSC: Miquel Iceta i Pere Navarro. Concretament, i segons ha publicat el diari El Confidencial, el ministeri de Cultura i Esports, dirigit per Iceta ha contractat Maria Navarro, filla de l'exlíder del PSC i que havia estat membre de l'Executiva del PSOE amb Pedro Sánchez al capdavant entre 2014 i 2016. Com ho ha aconseguit aquesta jove que ja treballa al ministeri com a càrrec de confiança? Doncs a través d'un concurs que s'ha celebrat en temps rècord i en el qual ha tret la millor puntuació. En aquest procés, era molt important una entrevista a porta tancada durant 15 minuts, fet que encara ha fet aixecar molt les sospites, després de treure una de les pitjors notes en la primera fase que l'allunyaven d'aconseguir la feina. Amb aquest càrrec, Navarro s'assegura una retribució anual de 43.200 euros durant els tres propers exercicis, anant més enllà de les pròximes eleccions generals que se celebraran l'any vinent. 

En els últims dies, Pere Navarro ha tornat a ser protagonista per la seva feina com a delegat d'estat al consorci de la Zona Franca de Barcelona. Tot i que ostenta aquest càrrec des del 2018, el seu elevat sou acostuma a fer-se viral a les xarxes. Cal tenir en compte que el seu salari és de 170.00 euros bruts a l'any, una quantitat molt elevada, més que per exemple, el del president Pere Aragonès (132.000) o Pedro Sánchez (84.000). Tal com recull el diari El Confidencial, Navarro i Iceta mantenen l'amistat, així com amb un altre càrrec del ministeri, l'actual secretari general de Cultura i Esports, Víctor Francos, que entre 2018 i 2019 va dirigir el Parc Tecnològic del Vallés i després les Relacions Institucionals i Comunicació Corporativa del mateix Consorci presidit per Navarro.  

Una nota sorprenentment elevada per a la filla de Pere Navarro 

L'aventura de Maria Navarro per aconseguir aquesta feina al ministeri que dirigeix una persona pròxima al seu pare va començar el 14 de novembre, quan es va publicar una ordre de la subsecretaria de Cultura i Esports per un lloc de feina temporal i fora de conveni amb la categoria de Coordinador de Comunicació, Promoció i Difusió de l'Institut Nacional d'Arts Escèniques i de la Música. Dues setmanes després es van publicar les bases per al concurs i a partir d'aquestes van fer dues fases, la primera per avaluar els mèrits professionals i formatius dels treballadors i una segona fase amb l'entrevista personal. A la segona, només hi podia accedir qui tingués més de 15 punts a la primera. I Navarro va obtenir una de les pitjors notes (33 punts de 45) sense tenir cap mena d'experiència prèvia o formació, mentre altres candidats en tenien fins a 43 o 41 punts. 

Si en la primera fase el resultat de Maria Navarro va ser mediocre, en l'entrevista de 15 minuts va resultar excel·lent, amb 17,25 punts sobre 19, una xifra que supera els 13,25 de la persona que abans ocupava aquest lloc de feina. També va resultar sorprenent que els candidats amb millor qualificació a la primera fase només aconseguissin 6 punts a l'entrevista, en la qual van acreditar 15 anys d'experiència.