El prestigi de la monarquia espanyola segueix caient a França. Al reportatge del diari Le Monde sobre la fortuna del rei Joan Carles suposadament dipositada per ell mateix a Suïssa, s'hi suma la revista Le Point, que publica detalls gairebé còmics del monarca portant ell mateix una maleta amb 1,9 milions de dòlars a una entitat bancària del país helvètic, aprofitant la immunitat diplomàtica. "Quant pesen 1,9 milions de dòlars?", es pregunta la revista, gens revolucionària sinó més aviat de centre-dreta.

El relat sembla un guió de Francis Ford Coppola. "El 2010, Hamed ben Issa al Khalifa, rei de Bahrein, va donar a Joan Carles I 1,9 milions de dòlars. El sobirà espanyol va anar sense embuts. No només va acceptar els diners en efectiu, sinó que va insistir a transportar els diners a Ginebra ell mateix. En general, són els segons espases el que porten la maleta dels bitllets, pel seu compte i risc. Joan Carles sens dubte es va aprofitar de la immunitat del càrrec per fer la feina. "Quant pesen 1,9 milions de dòlars?" solia preguntar un jutge d'instrucció de Ginebra, encuriosit per si el botí anava en bosses, o maletes amb o sense rodes, i quines dimensions tenia", explica.

Captura de pantalla 2020 05 28 a les 15.36.35

"Quan el rei Joan Carles es passejava per Ginebra amb 2 milions de dòlars", diu Le Point

Segons Le Point, el rei emèrit espanyol va anar a l'empresa Rhône Gestion, i una setmana després els diners van ingressar sense cap problema al Banc Mirabeau, en un compte d'una fundació panamenya denominada Lucum, "de la qual Joan Carles I n'és l'únic beneficiari".

Le Point critica que el banc acceptés com a bona la declaració del rei emèrit dient que els 1,9 milions eren un regal que li havia fet el monarca de Bahrein."Per què el rei de Bahrein va ser tan generós amb Joan Carles? Per causalitat es va signar un contracte entre Espanya i el petit país del golf cap al 2010?", es pregunta la revista.

Segons la publicació, aquesta donació d'1,9 milions de dòlars s'afegeix a la de 100 milions de dòlars que també li va donar l'Aràbia Saudita, i que van motivar que Felip VI retirés la pensió annual al seu pare i renunciés a la seva herència.