El portaveu de Podemos al Congrés, Íñigo Errejón, ha explicat aquest matí que el seu partit continuaria treballant per oferir una alternativa al secretari general del PSOE, en el cas que "Pedro Sánchez es vegi atrapat a la gran coalició". És a dir, que els morats temen que la voluntat del president de Ciutadans, Albert Rivera, d'incloure el PP al pacte de El Abrazo posi els socialistes en la disjuntiva d'acceptar-los. "Ja havíem avisat per aquest tema, així que creiem que és molt important seguir avançant cap a l’altra oportunitat, perquè algú no digui que no tenia alternatives", ha dit.

"Segons Rivera, la major virtut [del seu acord] és que s'evita un govern amb Podemos", explica Errejón. Així, els morats rebutjaran la carta que el PSOE i C's han anunciat que enviarien a Podemos i les confluències, Compromís, i Izquierda Unida (IU), Partit Nacionalista Basc (PNB) i Partit Popular (PP). L'objectiu dels socialistes i els taronges és obrir una mesa de diàleg per avançar en la investidura de Pedro Sánchez. El partit dels cercles també havia rebutjat ahir la trobada –quan el portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, va trucar-los–, en tant que els de Pablo Iglesias només volen reunir-se amb els de Ferraz en solitari per a construir el govern "a la valenciana". 

En conseqüència, Podemos vol constituir el seu "carril propi del canvi", malgrat que IU va afirmar que sense la taula a quatre –on PSOE tampoc hi vol assistir en solitari, sense els taronges– no hi seurien. El candidat dels morats reitera que "161 diputats sumen més que 130". Errejón tampoc no tem les dissensions internes del seu partit. "Des que vam fundar-nos, sempre hi ha qui ha tingut claríssim que estàvem a punt de trencar-nos", comenta. Alhora no troba negatiu que el diputat de Catalunya Sí Que Es Pot, Albano-Dante Fachin, inici un procés de reflexió de la formació morada, en tant Catalunya té unes "particularitats" i un debat sobre la qüestió territorial a enfrontar.

Sobre la polèmica dels cartells del seu partit amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, Errejón ha volgut aclarir que l'aparició de determinats homes –entre ells, Pablo Iglesias– és perquè la lluita per la igualtat de gènere no correspon només a les dones, sinó també a ells.