Lluny d'acceptar el veto de Pedro Sánchez Pablo Iglesias, des de Podemos reclamen al candidat a la investidura que l'aixequin i es posin a negociar. Després que el dirigent socialista hagi assegurat aquest dijous que la seva participació en el govern és el "principal escull" de les negociacions, la diputada Yolanda Díaz li ha reclamat que recapaciti.

“Els vetos, les línies vermelles no construeixen futur, sinó passat, i ha arribat el moment que deixin de posar excuses i s’asseguin a negociar, perquè els equips estan preparats i estaríem encantats que avui poguéssim parlar de les polítiques que necessita aquest país i de l’executiu", ha defensat Yolanda Díaz, parlamentària de Galicia en Común, en una atenció als periodistes al Congrés.

En una entrevista aquest migdia a La Sexta, Sánchez ha insistit que “el principal escull és la participació del senyor Iglesias en el govern”. El mateix dia que ha difós que el secretari general de Podemos li va demanar en les seves reunions i converses una vicepresidència i dos ministeris. El dirigent socialista li ha retret que “en el 99% de les converses no hem parlat de continguts”, sinó de càrrecs. Sense aquest escull, ha assegurat, "sens dubte" s'hauria arribat a un acord per formar govern. Ha mantingut sobre la taula l'oferta de ministres tècnics, però no més que això.