Un dia ha durat Bruno Pérez com a Director General d’Administració Electrònica i Societat de la Informació del Govern Aragonés, i tot plegat perquè Ciutadans va alertar que el ja excàrrec hauria participat en el passat en performances independentistes que incloïen l’encesa massiva d’espelmes i Podemos-Equo, que és qui va triar Pérez ja que el càrrec depén de la Conselleria de Ciencia, Universitat i Societat del Coneixement, en mans de la formació de Pablo Iglesias, ha acceptat la seva destitució fulminant.

Segons avança La Vanguardia, n’hi ha hagut prou amb la sospita que Pérez hagués tingut alguna relació amb l’independentisme català per ser apartat del seu càrrec, malgrat que va ser escollit per un currículum professional que l’avalava com a expert informàtic i en ciberseguretat.

Divendres per la tarda, el portaveu del Ciutadans a les Corts d’Aragó, Daniel Pérez Calvo, va assenyalar en un tuit que Pérez va participar en una encesa d’espelmes amb la forma de l’estelada en  un acte previ al referèndum de l’1 d’Octubre del 2017. Tot seguit, la formació unionista va difondre que s’havia nomenat per al càrrec a “un independentista català” i en va exigir el cessament immediat.

Segons les explicacions del propi Pérez al mitjà citat, els muntatges lumínics “pretenien motivar la fabricació d’espelmes a càrrec d’un espai ocupacional d’un centre de joves discapacitats de Girona”, tot afegint que “es muntaven estelades” de la mateixa manera que “es muntaven banderes franceses pel 14 de juliol”. Així mateix, ha denunciat la “manca de llibertat ideològica i la catalanofòbia” a l’administració aragonesa.