L'avantprojecte dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, vol aprovar aquest dimarts al Consell de Ministres topa amb un escull d'última hora. Fonts de Podemos han explicat aquest dilluns a la tarda que "encara no s'ha tancat un acord per poder-lo portar" a la reunió del govern espanyol.

La formació de Pablo Iglesias situa l'escull en la necessitat que l'avantprojecte inclogui mesures per garantir el funcionament de l'Ingrés Mínim Vital i per impulsar la regulació del preu del lloguer. La qüestió pot posar en dubte l'aprovació de l'avantprojecte malgrat que prèviament les dues parts donaven per fet que l'esborrany dels pressupostos estava confeccionat sense més dificultat.

Sánchez ha anunciat a la Conferència de Presidents la seva voluntat d'aprovar-lo aquest dimarts al Consell de Ministres, pas previ per a la presentació al Congrés dels Diputats, on iniciarà el tràmit parlamentari. Segons el president espanyol, el projecte de pressupostos avança 27.000 milions d'euros dels 72.000 de fons europeus que s'hauran de destinar a projectes de revitalitzar i modernitzar l'economia.