No hi ha cap valoració des de Podemos sobre el nou operatiu de la Guàrdia Civil contra l’independentisme duta a terme aquest dilluns. Malgrat que els escorcolls i detencions han començat cap a dos quarts de vuit del matí, la portaveu de la formació, Noelia Vera, ha assegurat que no ho han pogut parlar fins a “l’últim moment” del Consell de Coordinació. En la roda de premsa posterior, s’ha limitat a demanar “molta cautela”. L'operatiu ja s'ha saldat amb nou detinguts dels CDR, que seran traslladats a Madrid.

Segons ha assegurat Noelia Vera en la compareixença, “encara ens falta molta informació”, i és per aquest motiu que ha demanat “molta cautela” a l’hora d’emetre valoracions. “Ja veurem quina resposta hi donem”, ha conclòs la portaveu del Consell de Coordinació, preguntada sobre aquesta qüestió.

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dilluns nou independentistes acusats de planejar presumptament accions violentes. L'operació dels Serveis d'Informació de la Guàrdia Civil l'ordena el jutjat central número 6 de l'Audiència Nacional i acaba, per ara, amb nou detinguts que seran traslladats a Madrid durant les properes hores. Fonts de l'Audiència Nacional indiquen que els detinguts estan acusats de terrorisme i rebel·lió.

Errejón “no preocupa”

Per altra banda, Noelia Vera ha assegurat que no estan “preocupats” per la possible candidatura d’Íñigo Errejón a les eleccions generals del 10-N. “Estem preocupats per tenir un projecte de país per defensar”, ha assegurat, tot demanant “deixar de parlar d’aquestes coses i parlar dels problemes de la gent”. En aquest sentit, ha confirmat que hi ha converses entre Pablo Iglesias i Mònica Oltra per incorporar novament Compromís. “Hi ha possibilitats que hi hagi un acostament. Ens enfortiria a les dues formacions”, ha sostingut la portaveu del Consell de Coordinació de Podemos.