Podemos continua amb la seva particular estratègia de reconciliació amb el PSOE. No obstant això, el secretari general de la formació morada, Pablo Iglesias, ha demanat també al partit socialista que faci el mateix i que "rebaixi el to". En aquest sentit, Iglesias ha reclamat als de Ferraz que assumeixin que estan "cridats a ser aliats" després dels nous comicis de juny perquè, atès que "no hi haurà majories absolutes", l'única opció dels socialistes, si no volen pactar amb el PP, serà la de formar un govern de coalició progressista amb la formació morada.

"Encara que guanyem nosaltres, no tindrem majoria absoluta. Si volem governar, hem de posar-nos d'acord amb el PSOE, i el mateix ells", ha assegurat en una entrevista a la Cope, on ha assegurat que seria un "desencert" per la seva banda identificar el PSOE com un enemic i fixar-ho com a objectiu de la seva campanya electoral. Així, ha assegurat que el "to" i els "qualificatius" que està emprant el PSOE per referir-se a Podemos "no són assenyats" tenint en compte que "segurament" hauran de governar junts després dels nous comicis, segons Iglesias. "Ens mereixem recíprocament un altre tracte", ha assegurat, per insistir que els "electors progressistes" desitgen aquest acord.

"Crec que no hi haurà majories absolutes en aquesta segona volta, i encara que nosaltres aspirem a guanyar, haurem d'allargar la mà al PSOE, veure'ls com a aliats i posar-nos d'acord. Tant de bo el PSOE ho busqui amb nosaltres i no amb el PP", ha manifestat. De fet, Iglesias ha remarcat que el 26-J té dos escenaris possibles: que Podem "guanyés les eleccions" o almenys quedés en segona posició després del PP, superant el PSOE.