La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha encès les alarmes aquest diumenge en advertir d'una amenaça de guerra a Europa pel conflicte bèl·lic existent a Ucraïna. Unes declaracions que han generat polèmica i rebuig per part de certs sectors de la societat. És el cas de Podemos, que ha carregat amb duresa contra la ministra de Defensa del govern espanyol i, de retruc, contra el PSOE, en considerar que Robles ha fet una incitació a "l'escalada bèl·lica". "El veritablement inconscient senyora Robles és continuar amb una escalada bèl·lica que només portarà encara més dolor, mort i sofriment", ha afirmat la secretària general de Podemos, Ione Belarra, a través de les xarxes socials.

Belarra ha assegurat que les declaracions de la ministra "són perilloses" i ha insistit que l'única via és "no a la guerra". En la mateixa línia s'ha posicionat l'exministra d'Igualtat i membre de Podemos Irene Montero, que s'ha preguntat "per què el govern espanyol defensa la guerra, si Espanya és un país de pau". "De què serveix que governi el PSOE si al final qui mana són els Estats Units i els propietaris del negoci de la guerra?", ha criticat. Pablo Echenique també s'ha sumat a la pluja de retrets als socialistes per les paraules de Robles i ha assegurat que, amb aquestes declaracions, confirma que "el PSOE és el partit de la guerra".

Belarra, crítica amb el president del govern espanyol

Precisament, la secretària general de Podemos ha participat aquest diumenge en una manifestació a Donosti en suport al poble palestí, convocada per representants del món de la cultura. Des d'allà, Belarra ha exigit al govern de Pedro Sánchez que "deixi de mentir" i de "vendre armes" a Israel, "convertint-nos en còmplices d'un genocidi". "El govern de l'Estat espanyol ha tornat a mentir dient que havia deixat de vendre armes a l'Estat d'Israel", ha denunciat la membre del partit morat, que ha insistit que "s'ha demostrat, un cop més, que han mentit". Per això, ha tornat a demanar al govern espanyol que "deixi de vendre armes a Israel i, sobretot, que també que deixi de comprar armes a Israel, perquè el 2023 300 milions d'euros de tots nosaltres van anar directament a finançar un genocidi", ha subratllat.

Així mateix, Belarra ha elogiat "la cultura basca" per mullar-se i "demanar l'alto el genocidi", i ha insistit en què més persones se sumin a la crida "alçant la veu sense por, trencant el silenci internacional i dient alt i clar que el que estem veient a Gaza és un genocidi comès per l'Estat colonial i ocupant d'Israel i que cal fer molt més".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!