Les candidatures per dirigir el nou partit impulsat per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb integrants de Podem han emès aquest dimecres un comunicat conjunt en què s’han postulat com l’alternativa per tots aquells membres de la formació lila que vulguin “seguir participant del nou espai”.

En el comunicat, les candidatures han exposat la seva posició respecte al nou partit i han cridat a la participació a l’assemblea fundacional del partit, el 8 d’abril.

Després que la direcció de Podem, encapçalada per Albano-Dante Fachin, anunciés la retirada de la seva candidatura per formar part de la direcció del nou partit, alguns membres de la formació lila van reiterar la seva voluntat de confluir amb els comuns.

Entre aquests, la diputada de Catalunya Sí Que es Pot Jessica Albiach va presentar la llista ‘Juntes Podem’ per “aportar un Podem constructiu i dialogant en aquest nou subjecte polític”. A més de la llista presidida per Albiach, hi ha altres tres llistes -que opten a formar part de la Coordinadora Nacional- integrades exclusivament per membres de Podem: Podem Confluent i En Comú, Som Maresme i Avancem En Comú.

Aquestes quatre candidatures han enviat aquest dimecres un comunicat conjunt en què mantenen que el procés de construcció del nou partit ha estat “avalat per les assemblees ciutadanes i la direcció estatal”. El comunicat lamenta la decisió de la cúpula de Podem i reitera la seva voluntat de participar en el partit dels comuns per “fer possible que el que no s’ha pogut construir d’inici s’acabi construint des de baix”.

Per aquest motiu, el comunicat conclou amb una crida a la participació a l’assemblea fundacional del nou partit, aquest dissabte, “per decidir entre totes i no deixar a ningú enrere”.