La formació política Poble Lliure, integrada dins de la candidatura de la CUP aquestes eleccions del 14-F, vol contribuir a la formació d'un nou Govern independentista. Així ho defensen en un comunicat emès aquest dilluns, on es proposen contribuir en la formació d'un executiu català que defineixi un pla de desconnexió amb l'Estat que culmini amb un Referèndum per a l'Autodeterminació el 2025. 

També posen com a condició que el futur Govern de la Generalitat lluiti per l'amnistia dels presos polítics i la fi de la repressió, així com la reconstrucció d'uns Països Catalans. Pel que fa a les polítiques d'esquerres, una de les grans línies de treball que defineix el projecte polític de la CUP i les organitzacions que l'integren, defensen que el nou Govern elabori un pla de xoc contra la crisi, la precarietat, l'atur i els serveis públics.

Construir unes institucions republicanes a Catalunya

Per altra banda, des de Poble Lliure també es comprometen a consolidar les estructures d'institucionalitat republicana "que ajudin, acompanyin i empenyin el Parlament i els ajuntaments cap a la independència".

Dolors Sabater Edgar Fernández Eulalia Reguant CUP elecciones catalunya - CUP

La cap de llista per Barcelona, Dolors Sabater, acompanyada del portaveu Edgar Fernández i la diputada Eulàlia Reguant, just després de conèixer els resultats del 14-F. / CUP

Però més enllà de la política institucional, defensen a més un creixement de la Unitat Popular que s'ha constatat amb l'aliança dels cupaires amb Guanyem i volen continuar treballant per ampliar l'espai polític cap a "actors sòlids i representatius de la societat en lluita".

La irrupció de Vox també marca l'agenda política de Poble Lliure

Tot i els bons resultats de la CUP aquestes eleccions al Parlament de Catalunya, que han aconseguit doblar els escons que van obtenir el 2017, la irrupció de Vox a les institucions catalanes ha obligat els anticapitalistes a moderar la seva alegria pels resultats. "Cal que les forces demòcrates i antifeixistes es conjurin per impedir la difusió de mentides i estereotips de l'extrema dreta, i també que marquin l'agenda política", defensen des de Poble Lliure.

L'organització de l'esquerra independentista es mostra partidària de dissenyar un "cordó sanitari" contra l'extrema dreta. "Alhora, cal denunciar la seva eclosió com una operació d'Estat, pensada per actuar de força de xoc contra l'independentisme", interpreten en el comunicat de Poble Lliure.

 

Imatge principal: El portaveu de Poble Lliure, Guillem Fuster, en una roda de premsa el 15 de març de 2019. / ACN