Poble Lliure aposta per unes noves eleccions i per teixir un “acord ampli” dins l’independentisme que inclogui la CUP. Així s’ha expressat l’organització a través d’un comunicat aquest dilluns, en el qual també insta la formació anticapitalista a fer “una passa endavant”. El comunicat demana al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que, després de la crisi de Govern, dissolgui el Parlament i convoqui noves eleccions a Catalunya per tal de formar un executiu que sí que apropi el país a la independència. “No es pot prolongar artificialment un govern que els errors i imprudències dels seus dos actors principals (ERC i Junts) ha anat afeblint fins a perdre el suport que tenia inicialment; no es pot governar havent perdut més de la meitat del suport inicial”, avisa el text, a més d’avisar que un executiu liderat només per Esquerra Republicana pot provocar que la Generalitat depengui “de les necessitats del PSOE”.

Dit això, Poble Lliure demana que a Palau s’hi instal·li un Consell Executiu que impulsi “polítiques disposades tant a saltar el mur de l’autonomisme com a afrontar decididament la crisi social, ambiental i de recursos que ja és aquí”. És per això que l’organització de l’esquerra independentista aposta per “un programa de Govern molt més ambiciós al voltant del qual agrupar el major nombre possible d’actors polítics i socials disposats a saltar el mur de l’autonomisme i a desplegar veritables polítiques socials, econòmiques i ambientals de resposta ràpida i desacomplexada a l’enorme crisi que ja està arribant”.

Necessitem una força política que agrupi al màxim nombre d’actors polítics i socials al voltant d’un programa de mínims de lluita per l’autodeterminació i la independència, que desplegui polítiques decidides de protecció i millora de la qualitat de vida dels catalans i les catalanes i una vertadera línia de treball contra l’enorme crisi climàtica que tenim a sobre”, recull el comunicat de Poble Lliure. Entre les peticions que fa l’organització al text, hi ha la demanda de fixar “objectius i terminis immediats” a la taula de diàleg, treballar “en pro de la mobilització i donar suport a totes les iniciatives populars” així com “donar suport explícit a les institucions republicanes” i “refer la direcció estratègica”.

Davant d’aquest escenari, la formació assegura que “la CUP no pot restar immòbil davant del present panorama”, ja que “el nostre compromís amb el país ens exigeix fer una passa endavant i construir un acord ampli immediat per fer front als múltiples reptes que se’ns presenten com a societat i per aturar el gir autonomista dels darrers temps”. “Per aquesta raó proposem la formació d'un govern de transformació nacional, encapçalat per Dolors Sabater, conformat per totes les forces polítiques que acceptin negociar políticament la proposta”, acaba el comunicat.