Una de les principals organitzacions que formen la CUP, Poble Lliure, s'ha reunit aquest dilluns amb Comunistes de Catalunya, formació política integrada a Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), la qual a la vegada forma part de la coalició de Catalunya en Comú Podem al Parlament de Catalunya.

La trobada ha estat revelada per Poble Lliure en un tuit, en el qual ha adjuntat una fotografia amb els membres d'ambdós partits que han participat en la reunió. Hi destaca la presència de Guillem Fuster, portaveu de Poble Lliure i membre del Consell per la República.

"Ens reunim per compartir anàlisi de conjuntura i propostes de futur per avançar cap a la Ruptura amb el Regne d'Espanya", han assegurat des de la formació anticapitalista. Tot i la trobada, Comunistes de Catalunya ha assegurat a ElNacional.cat que "segueixen apostant" per formar part d'EUiA, ja que és "una part essencial" de la formació.

Comunistes de Catalunya és el partit que explica la vinculació de Joan Josep Nuet amb EUiA, actualment diputat d'ERC al Congrés dels Diputats. Tot i que Nuet va renunciar a la coordinació general d'EUiA i va estripar el carnet de militant, no va fer el mateix amb Comunistes de Catalunya, formació de la qual continua sent el líder.

Contradiccions a tres bandes

Aquesta reunió, doncs, no deixa de generar més confusió respecte aquest partit, ja que a la vegada que forma part d'EUiA, manté reunions amb partits rupturistes i anticapitalistes com Poble Lliure, i el seu líder, Nuet, representa ERC al parlament espanyol.

Des de la formació, però, han volgut restar-li importància. En declaracions a aquest diari han assegurat que tant "amb Poble lliure, com amb la CUP i d'altres organitzacions de les esquerres catalanes, parlem sovint per compartir anàlisis i propostes polítiques". 

Sobre el projecte de Comunistes, la formació vol "una República Catalana lliure de decidir si es federa o no amb Espanya". "Per nosaltres la clau està en alimentar les contradiccions del Règim del 78 i apostar, juntament amb la resta de pobles, per la ruptura democràtica que trenqui l'estat borbònic", afegeixen.

Tanmateix no tothom ha compartit aquest 'full de ruta' a Comunistes, ja que fa tan sols tres mesos, el sector crític del partit va decidir abandonar en bloc la formació per haver-se allunyat de l'espai dels comuns.