El president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, ha comparegut aquest dijous davant l'Intergrup de Minories Tradicionals, Comunitats Nacionals i Llengües del Parlament Europeu, per demanar als eurodiputats que ajudi a "fer saber que Espanya té, durant el segle XXI, presos polítics". 

Escuder ha fet referència als presidents d'Òmnium Cultural i ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, per criticar que "a Catalunya estem vivint una situació insòlita on ens colpegen per posar urnes i posen líders polítics a la presó". El president de Plataforma per la Llengua ha destacat que els empresonats han estat els responsables de les majors mobilitzacions pacífiques dels últims anys i que el català, una llengua que l'utilitzen uns 10 milions de persones i es parla en tres estats de la UE, "no és una llengua minoritària, sinó que és una llengua minimitzada". 

Escuder ha acabat dient que el català pateix una "discriminació estructural" per part de l'Estat, per fets com els que no existeixi l'obligació de conèixer aquesta llengua per part d'alguns treballadors públics, i que només el 8% de les sentències judicials són redactades en català.