L'alliberament del Govern i els Jordis, posar fi a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i un crit a la intervenció de la Unió Europea per trobar una "solució negociada" entre Catalunya i Espanya que acabi amb un "referèndum pactat". Aquests són els objectius de la plataforma Diàleg UE-Catalunya, formada per una vintena d'eurodiputats, entre els seus membres la filla d'un dels pares fundadors de la UE, la italiana Barbara Spinelli, l'exministre d'Exteriors eslovè Ivo Vajgl o la vicepresidenta dels socialdemòcrates a la cambra, Tanja Fajon. 

Els eurodiputats, que han presentat aquest dimecres la nova plataforma a l'Eurocambra, també han escrit una carta al president del Parlament, Antonio Tajani, i el seu predecessor en el càrrec, Martin Schulz, perquè es pronunciïn sobre l'empresonament dels membres del Govern. Especialment, de Raül Romeva i Oriol Junqueras, que van ser eurodiputats.

El grup es mostra "profundament preocupat" per la situació en la que ha arribat el procés, que qualifiquen de "crítica", i asseguren que han decidit "unir les nostres veus i fer accions conjuntes" per reclamar a les institucions de la UE que afavoreixin el diàleg i trobin una solució.

Per tot això, es proposen quatre objectius: l'alliberament dels presos, l'anul·lació de l'article 155, la mediació de les institucions europees en el conflicte i l'assoliment d'un "acord negociat entre Espanya i Catalunya que hauria de concloure amb un referèndum pactat". 

Entre els participants al grup hi ha membres del partit socialdemòcrata, com la seva vicepresidenta Tanja Fanjon; del liberal, com Ivo Vajgl; dels Verds, com el francès José Bové, l'eslovè Igor Soltes, la sueca Bodil Valero o el belga Bart Staes, o de l'Esquerra Unitària, com els irlandesos Lynn Boylan, Martina Anderson i Matt Carthy, la italiana Barbara Spinelli o la letona Tatjana Zdanoka. Per part dels conservadors i reformistes europeus hi ha el flamenc Mark Demesmaeker, i també hi participen els catalans Jordi Solé i Josep Maria Terricabras (ERC) i Ramon Tremosa (PDeCAT). Izaskun Bilbao (PNB) i Josu Juaristi (Bildu) també en formen part, així com la gallega Lidia Senra, entre d'altres.