La platja de la Patacona, al muncipi d'Alboraia (País Valencià), s'ha llevat aquest diumenge amb 53.000 banderes d'Espanya clavades a la sorra. Un altre homenatge, que barreja patriotisme i salut, per guardar la memòria a les persones mortes pel coronavirus des de l'inici de la pandèmia. Les banderes han estat col·locades a la sorra durant aquesta matinada per voluntaris de la Asociación Nacional de Víctimas y Afectados por Coronavirus (Anvac), per "rendir un emotiu acte de record", segons ha informat aquesta agrupació .

A les 12h també s'ha celebrat un minut de silenci en memòria de les víctimes i està previst que a la tarda, a partir de les set, recullin les banderes. Amb una inspiració poètica, Anvac ha escrit a twitter: "Amb la llum de la sortida del sol, honrem avui a València la memòria de les nostres víctimes. Seguim lluitant contra l'oblit. Dignitat i Justícia". 

Anvac banderes espanya @ANVAC

Platja de la Patacona, País Valencià / Foto: @ANVAC_

La proposta ha estat aplaudida pel Partit Popular valencià amb la següent frase: "Cada bandera, una pèrdua". Alguns usuaris també han gravat l'escena de la platja i han lloat "la currada" d'aquesta associació. Tot i que hi ha diversitat d'opinions sobre la iniciativa, tal com admet l'usuari @RosasConCocos.