Les estàtues dels ministres republicans i dirigents socialistes Indalecio Prieto i Francisco Largo Caballero, situades a la zona de Nous Ministeris, han estat objecte d'un nou atac amb pintura vermella i a la base del primer es pot llegir la paraula "assassí".

Ho denuncien en dos tuits el PSOE i la vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, que acompanyen els seus textos de les fotografies que així ho testifiquen. L'última d'aquestes accions, que són recurrents en el temps, va tenir lloc el passat 16 d'octubre contra l'escultura de Largo Caballero.

Teresa Ribera es pregunta en el seu missatge de Twitter "Quina societat volen els qui juguen a enterbolir i violentar els valors democràtics de la nostra societat. Ens trobaran davant, defensant-los de nou".

El PSOE assenyala, per la seva part, que aquestes accions "no aconseguiran callar-nos. No aconseguiran que l'odi impregni la nostra societat".

L'ofensiva de l'Ajuntament de Madrid

El passat 15 l'octubre, en compliment d'una resolució aprovada en el ple de l'Ajuntament de Madrid, es va retirar la placa de Largo Caballero a la Plaça de Chamberí, assumpte pel qual el PSOE i Más Madrid van anunciar la seva intenció d'acudir als tribunals.

A més, a finals de setembre, l'Ajuntament de José Luis Martínez-Almeida va decidir retirar els carrers a Largo Caballero, president de la República (1936-1937) durant la Guerra Civil, i Indalecio Prieto, en donar suport el PP i Cs una iniciativa de Vox, fent ús de la llei de memòria històrica aprovada pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

Poc després, la vicealcaldessa de Madrid i líder de Ciutadans a la capital, Begoña Villacís, va anunciar que d'ara endavant el seu grup no votarà en cap iniciativa sobre memòria històrica que es presenti al Consistori perquè el seu partit, va dir, no se sent "hereu de cap dels dos bàndols".