Els advocats de Carles Puigdemont i Jordi Sànchez, Jaume Alonso-Cuevillas i Jordi Pina, han denunciat aquest dilluns les enormes dificultats que tenen per treballar en la defensa dels seus clients a les presons i a l'exili. Pina ha criticat que ha de preparar la defensa de Sànchez des de darrere un vidre i la majoria de cops sense ordinador. Per la seva banda, Cuevillas ha denunciat que s'ha de reunir amb Puigdemont a aparthotels, tot i que les condicions són millors. Cuevillas també ha volgut aprofitar per felicitar l'enorme tasca que estan portant a terme tots els advocats defensors.

Els dos advocats també han deixat clar que els nou presos polítics estan en molt bon estat i que amb l'última declaració davant del jutge Llarena es van poder "treure un pes de sobre", ja que van poder dir tot el que senten i pensen. Han reiterat, tots dos, la llibertat dels seus clients, ja que "són totalment innocents" i ningú els ha sentenciat, i que, per tant, "se'ls està avançant la pena". A més a més, també han afirmat que tenen arguments sòlids, jurídics i tècnics per defensar que els presos no haurien d'estar "ni un dia més a la presó". 

Per últim també han comentat que estan preparats per defensar possibles judicis per rebel·lió, sedició i malversació, dels quals estan imputats els seus clients, i inclòs un possible delicte de desobediència. Tot i que han declarat que el delicte de malversació no s'aguanta per enlloc i que la rebel·lió és el que va fer Tejero, no el que va passar a Catalunya.