La patronal Pimec ha presentat una querella per injúries contra el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ​​segons han confirmat fonts de l'entitat a Europa Press.

Segons ha avançat El Periódico, la patronal de petites i mitjanes empreses ha presentat la demanda després del conflicte arran de la proposició de llei de Junts i ERC per garantir finançament públic i representativitat institucional de les Cambres, que finalment no ha tirat endavant aquesta legislatura perquè els republicans se n'han despenjat.

"No és una querella contra les Cambres, sinó contra la persona arran d'unes afirmacions sobre que hi ha patronals que fa 25 anys que no celebren eleccions", que es van realitzar tant en un tuit com en una roda de premsa, segons les mateixes fonts.

"Les declaracions danyen l'honor de Pimec i la seva reputació, a més que són mentida", afegeixen i assenyalen que cada 4 anys s'inicia un procés electoral a la patronal --com marquen els estatuts públics-- encara que posteriorment no es presentin candidatures alternatives, com ha passat en els últims anys tot i que qualsevol soci pot presentar-s'hi.

La patronal reclama a Canadell el pagament de 30.000 euros per suposadament menyscabar la seva reputació pública.