La cultura catalana ha aparegut als carrers de França el cinquè cap de setmana de protestes dels 'armilles grogues'. Tres manifestants han intentat fer un pilar de tres als Camps Elisis, amb l'Arc de Triomf de fons.

Les protestes dels 'armilles grogues' d'aquest dissabte, el cinquè consecutiu, han registrat una menor participació i menys tensions. Sí que hi ha hagut alguns punts conflictius a París entre manifestants i policies, encara que la jornada ha trancorregut sense incidents destacables. Als Camps Elisis, epicentre de les manifestacions a la capital francesa, les forces de l'ordre han llançat gasos lacrimògens contra un grup que ha intentat forçar una barrera policial.

En total, l'Executiu ha desplegat a París 8.000 agents i 14 vehicles blindats, xifra similar a la de la setmana passada, i 69.000 en tot França, 20.000 menys que fa set dies. Segons la Prefectura de Policia, durant el matí han estat detingudes a París 95 persones, d'elles 63 estan sota custòdia, que contrasta amb els 598 arrestos, dels quals 475 sota custòdia policial, del cap de setmana passat a aquesta hora.

El Ministeri de l'Interior ha afegit que fins al migdia hi ha hagut 33.500 manifestants en tot el país i altres 2.200 només a París, en comparació amb els 77.000 i 10.000, respectivament, de fa set dies.