La fins ara diputada de la CUP Pilar Castillejo ha anunciat la seva renuncia a l’escó. Per mitjà d’un tuit al seu compte de Twitter, la ja exdiputada ha anunciat que dijous va signar la renúncia com a diputada al Parlament, amb la intenció de continuar treballant a l’Ajuntament de Ripollet (Vallès Occidental), on és tinent d'alcalde.

 

Castillejo va accedir a l’escó arran de la renúncia d’Antonio Baños, en plena polèmica per la decisió de la CUP de no investir Artur Mas com a president de la Generalitat. Quan la diputada va entrar al grup parlamentari, ja sabia que segons els estatuts de la CUP, després d’uns mesos d’adaptació hauria de triar entre l’escó al Parlament i el càrrec a l’Ajuntament de Ripollet. Segons fonts del grup parlamentari, els companys de Ripollet han demanat a Castillejo que esculli quedar-se a l'Ajuntament, raó per la qual ha decidit deixar el Parlament.

La dimissió de la diputada se suma a la marxa de l'exdiputat i fins ara assessor tècnic del grup parlamentari, Josep Manel Busqueta, que va anunciar aquesta setmana també que deixava el càrrec a la CUP.

Tal com ha confirmat el grup parlamentari, l'acta de Castillejo l'agafarà el següent nom de la llista, que correspon al sociòleg, militant de la CUP de Barcelona i membre de la direcció de l'entitat sobiranista Ciemen, Carles Riera. El futur diputat s'incorporarà al Parlament tan bon punt els tràmits d'alta i baixa dels escons ho permetin.